Κρήτη | ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων – υπεγράφη η σύμβαση

Έφτασε η ώρα των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων στην Κρήτη, καθώς τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να «πιάσουν δουλειά» οι μπουλντόζες, κυρίως πάνω στον αιγιαλό.

Η έναρξη των κατεδαφίσεων θα γίνει στο Νομό Λασιθίου και συγκεκριμένα στον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Πιο συγκεκριμένα, υπεγράφη από τη συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και την ανάδοχη εταιρεία, έπειτα από αναμονή αρκετών μηνών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών που βρίσκονται σε ευαίσθητα περιβαλλοντικά περιοχές (κυρίως αιγιαλό, παραλία, δάση κ.λπ.) της Κρήτης, σε εκτέλεση πρωτοκόλλων ή αποφάσεων κατεδάφισης αρμόδιων Υπηρεσιών».

Στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης τα πρωτόκολλα ή αποφάσεις κατεδάφισης που αντιστοιχούν σε αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται αποκλειστικά σε ζώνες αιγιαλού ή αναδασωτέες ζώνες, σε όλους τους νομούς της Κρήτης, υπερβαίνουν τα 400, ενώ με αυτή την εργολαβία ο φορέας εκτιμά ότι θα μπορέσει να επέμβει σε 160 περίπου πρωτόκολλα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.135.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΥΠ.ΕΝ.-Πράσινο Ταμείο, διάρκεια σύμβασης 36 μήνες και ανάδοχο εργασιών την εταιρεία «ERGO Καλουδάκης Α.Ε».

Μοιραστείτε την είδηση