Κρήτη | κατακτά τη πρωτιά της ανεργίας μετά από 27 χρόνια

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε την Κρήτη στην πρώτη θέση με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, η Περιφέρεια Κρήτης είχε να βρεθεί στην θλιβερή αυτή πρωτιά 27 ολόκληρα χρόνια!

Ο ΒΟΑΚ… ανάχωμα στην ανεργία

Με επιστολή που απέστειλαν τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης προς τον πρωθυπουργό ζητούν να «τρέξουν» άμεσα τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται για το νησί, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους Κρητικούς.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δυστυχώς η πρώτη θέση του πίνακα που μας δίνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μόνο ντροπή και θλίψη μας προκαλεί, αφού η Κρήτη μας βρίσκεται πλέον στην θέση αυτή λόγω της τεράστιας ανεργίας που εξ΄αιτίας της πανδημίας επέφερε πλήγμα στην Τουριστική Βιομηχανία του νησιού μας .

Σας ζητάμε όχι μόνο σαν Πρωθυπουργός της χώρας , αλλά και σαν Κρητικός, να δώσετε άμεσες λύσεις που θα ωφελήσουν την οικονομία , την ασφάλεια των Κρητικών και των επισκεπτών και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο νησί.

Επιτέλους θα πρέπει άμεσα , να προχωρήσουν και με γοργούς ρυθμούς τα μεγάλα Δημόσια έργα του νησιού, το Αεροδρόμιο Καστελίου και ο ΒΟΑΚ (από Καστέλι Κισσάμου έως Σητεία) και κάθε Δημόσιο έργο που εκκρεμεί που τόσο μεγάλη ανάγκη επιβάλλει την ολοκλήρωση τους.

Δυστυχώς, οι ευθύνες για την μη υλοποίηση έως σήμερα μεγάλων έργων στις υποδομές μας , έχουν διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις που έχουν περάσει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς η Κρήτη έχει παραμεληθεί συστηματικά, ενώ προσφέρει στο ακέραιο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας.

Σας καλούμε με την παρούσα Επιστολή , για την άμεση προσωπική παρέμβαση σας για την υλοποίηση χωρίς χρονοτριβές των μεγάλων Δημόσιων έργων, τα οποία θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στους Κρητικούς, ειδικά αυτή την περίοδο που βασικές θέσεις ευθύνης της Κυβέρνησης σας ( Πρωθυπουργός, Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών), είναι Κρητικοί, που όχι μόνο ξέρουν αλλά μπορούν να προσφέρουν στην γενέτειρά τους.

Παρακαλούμε όπως αφουγκραστείτε τα ζητήματα που σας θέτουμε, που δεν είναι μόνο εργασιακά αλλά βαθύτερα κοινωνικά, αναπτυξιακά και αφορούν ολόκληρη την Κρήτη».

Μοιραστείτε την είδηση