ΚΚΕ για άνοιγμα Λυκείων: «σήριαλ με τίτλο self test»

Την άποψή τους για το επερχόμενο άνοιγμα των Λυκείων την Δευτέρα 12 Απριλίου, κάνουν μέσα από ανακοίνωση τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης ως «σήριαλ» με τίτλο «self test».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση:

Μετά από 5 μήνες κλειστών σχολείων, η κυβέρνηση ανακοινώνει το άνοιγμα μόνο των λυκείων κι αυτό με ατομική ευθύνη των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ «σχολεία και πανδημία» έχει τίτλο: «self-test».

Αντί η κυβέρνηση να δώσει χρήματα για την ασφαλή επανέναρξη των σχολείων, για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα μορφωτικά κενά, οι πραγματικές παιδαγωγικές και ψυχικές ανάγκες των μαθητών, για το μόνο που προβληματίζεται είναι η ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα του τουρισμού, γι’ αυτό άλλωστε και τις χρηματοδοτεί.

Το Υπουργείο Παιδείας να ακούσει έστω την τελευταία στιγμή τα δίκαια και λογικά αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου.

Για:

  • Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, υλοποίηση του σχεδίου από σήμερα.
  • Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.
  • Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί.
  • Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Κάθε καθυστέρηση από το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων και για όλους τους μαθητές είναι ένα εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έγκλημα!

Μοιραστείτε την είδηση