ΚΚΕ Χανίων | απόδοση ευθυνών για τις διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας

Ανακοίνωση για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν εκατοντάδες νοικοκυριά στο Νομό Χανίων, λόγω των διακοπών ρεύματος που προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, εξέδωσε το ΚΚΕ Χανίων, ζητώντας από την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μην δημιουργηθούν νέα.

Η ανακοίνωση

«Το γεγονός ότι δεκάδες χωριά και εκατοντάδες οικογένειες παρέμειναν για 24ωρα χωρίς ρεύμα –και μάλιστα σε κάποιες περιοχές όπως οι πρώην δήμοι Μουσούρων και Ανατολικού Σελίνου επανηλειμμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα –  δεν οφείλεται σε ατυχήματα, απότοκα του ακραίου καιρού ή της έλλειψης συντονισμού.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων σε δύσκολες συνθήκες, η τραγική υποστελέχωση του ΔΔΕΔΗΕ, οι εργολαβίες ως κεντρικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των βλαβών, οι περικοπές στη συντήρηση, που οδηγούν σε εκρήξεις στα σημεία διανομής είναι συνειδητά εγκλήματα κατά του λαού, για τα οποία οι θιασώτες της απελευθέρωσης της ενέργειας της ΕΕ φέρουν ακέραια την ευθύνη, αφού την υλοποίησαν βήμα – βήμα όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, ενώ συνυπεύθυνες για τις τεράστιες ελλείψεις είναι και η Περιφερειακή και οι Δημοτικές αρχές.

Μπορεί σήμερα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά ο νόμος του 2011 για την ενέργεια και ο κώδικας διαχείρισης του δικτύου το 2016, η ιδιωτικοποιημένη λειτουργία της διανομής ενέργειας ασχέτως ιδιοκτήτη, οδηγούν σε πανάκριβο ρεύμα για το λαό, αντιμετωπίζουν την ασφάλειά του ως κόστος και παράλληλα μοιράζουν δεκάδες δισ. ευρώ επιχορηγήσεων σε νέες, πανάκριβες και άχρηστες επενδύσεις σε ΑΠΕ πάνω στα βουνά.

Η κυβέρνηση χωρίς καθυστέρηση να λύσει τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μην δημιουργηθούν νέες διακοπές ρεύματος».

Μοιραστείτε την είδηση