Κίσαμος | μείωση ιικού φορτίου στα ανεπεξέργαστα λύματα

Μικρή μείωση στο ιικό φορτίο του κορωνοϊού στην Κίσαμο, έδειξε η εργαστηριακή διερεύνηση της συγκέντρωσης του ιού, σε δείγμα ανεπεξέργαστων λυμάτων που λήφθηκε στις 12/3/2021.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κισάμου:

Η εργαστηριακή διερεύνηση της συγκέντρωσης του ιού σε δείγμα ανεπεξέργαστων λυμάτων που λήφθηκε στις 12/3/2021, έδειξε μια μικρή μείωση, της τάξης του 20%, σε σχέση με την μέτρηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ρυθμός αποκλιμάκωσης φαίνεται να είναι σχετικά αργός και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι παρόλο που η ανάγνωση των δεδομένων είναι σαφώς θετική, από την συμπεριφορά όλων μας θα κριθεί η περαιτέρω εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας.

Ο Δήμος Κισάμου  θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 και όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δελτίο τύπου, διοργανώνει δράση  ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) για όλους τους δημότες που επιθυμούν να εξεταστούν, την ερχόμενη Παρασκευή, 19-03-2021.

Παραμένουμε αισιόδοξοι, τηρούμε τα μέτρα σχολαστικά και ελπίζουμε για το καλύτερο!

Μοιραστείτε την είδηση