Κίσαμος | χωρίς πιστούς εορτάστηκε ο Άγιος Σπυρίδωνας

Η πόλις της Κισάμου εόρτασε τον προστάτη της Άγιο Σπυρίδωνα, Επίσκοπο Τριμυθούντος, προσαρμοσμένη στα δεδομένα και ισχύοντα της περιόδου. Στο ομώνυμο ιστορικό Ι. Καθεδρικό Ναό της Κισάμου, κτίσμα του 1850, σεμνοπρεπώς και ιεροπρεπώς εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος.

Αρχιερατικός Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις, Ιερά Αγρυπνία, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Μεθεόρτιος Εσπερινός.

Του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος, στο Εσπερινό σημείωσε την διαφορετικότητα του φετινού εορτασμού χωρίς «την κοινωνία και πνευματική συντυχία αγαπημένων και οικείων προσώπων, του φιλάγιου, φιλόθεου και φιλακόλουθου λαού του Θεού».

Στην Θεία Λειτουργία αναφέρθηκε στα γεγονότα της περιόδου συσχετίζοντας τα με την συμβολή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, σημειώνοντας: «Σταθερούς και κραταιούς στην πίστη μας θέλει ο Άγιος Σπυρίδωνας. Αυτή είναι η παραγγελία και προτροπή του. Μυρωθήκαμε με το μύρο του Αγίου Πνεύματος κατά την βάπτιση μας και καλούμεθα αυτά τα χαρίσματα που λάβαμε να τα αυξήσουμε και καλλιεργήσουμε, δια της πίστεως μας. Πίστη χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς· πίστη χωρίς φανατισμούς και ακρότητες», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος τέλεσε δέηση-προσευχή «υπέρ υγείας των υπό της πανδημίας κατατρυχομένων αδελφών ημών, των ιατρών, νοσηλευτών και διακόνων της υγείας εν τω έθνει ημών και εν τω κόσμω άπαντι», ευχόμενος όπως ο Άγιος Σπυρίδωνας επακούσει τις δεήσεις και ικεσίες όσων εκζητούν τις πρεσβείες Του.

Μοιραστείτε την είδηση