Κισαμικός | ανεβάζει επίπεδο – επιμορφώνει αθλητές

«Κισαμικός στην κοινωνία, Κισαμικός στο ποδόσφαιρο», με αυτή τη φράση σήμανε η έναρξη του πρώτου επιμορφωτικού σεμιναρίου του Κισαμικού, από τον Διευθυντή της Ακαδημίας, Χρήστο Πελέκη.

Ο κ. Πελέκης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε πως πρώτος στόχος των προπονητών είναι, τα παιδιά του Κισαμικού να είναι καλοί και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία και έπειτα καλοί ποδοσφαιριστές.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε σημαντικά θέματα που αφορούν αθλητές και γονείς, όπως: Τα σχέδια της Ακαδημίας για την συμμετοχή των παιδιών σε τουρνουά ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο χρόνο στη Σουηδία, τη νέα εφαρμογή στην οποία θα καταχωρούνται όλα τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών και η πορεία τους σε προπονήσεις και αγώνες και η αγορά ενός mini bus που θα εξυπηρετεί από εδώ και στο εξής τους αθλητές στις μετακινήσεις τους.

Το λόγο πήρε ο Αντώνης Σταθόπουλος που τόνισε πως η έναρξη της φετινής αθλητικής χρονιάς δε θυμίζει σε τίποτα το κλείσιμο της προηγούμενης, που άφησε παράπονα καθώς ο Κισαμικός έκανε νέο ξεκίνημα που θα ενισχύσει την εξέλιξη των αθλητών και των ομάδων. Τέλος, ανακοίνωσε πως τα νέα ρούχα των αθλητών ετοιμάζονται και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει επίσημη παρουσίαση της φανέλας και του νέου χορηγού.

Για τα έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή ενός αγώνα, μίλησε ο κ. Γιάννης Παντελάκης, καρδιολόγος.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως: Ο ετήσιος καρδιολογικός έλεγχος είναι απαραίτητος για κάθε αθλητή ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς στα συμπτώματα των συνηθέστερων περιστατικών, τονίζοντας πως δε πρέπει να τα αγνοούμε.

Στους τραυματισμούς των αθλητών, αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Φραγκιουδάκης, ορθοπεδικός.

Ο κ. Φραγκιουδάκης αναφέρθηκε στους πιθανούς τραυματισμούς που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής, εξηγώντας με λεπτομέρειες πως αντιλαμβανόμαστε τον κάθε τραυματισμό, πως θεραπεύεται και πως με σωστή προπόνηση οι τραυματισμοί μπορούν να μειωθούν.

Τέλος, τόνισε τα οφέλη της σωστής άσκησης που ενισχύει την οστική πυκνώτητα, την ικανότητα και τη δύναμη του σώματος.

Για το πως μπορεί να βοηθηθεί ένα παιδί από το άθλημα που θα επιλέξει και πως οι γονείς θα καταφέρουν να το στηρίξουν, μίλησε η κ. Ελίνα Πετράκη, ψυχολόγος.

Στην ομιλία της κ. Πετράκη, μεταξύ άλλων, τονίστηκαν: Η σημασία της ενθάρρυνσης του παιδιού να αντιληφθεί ποια είναι η ταυτότητά του, το πως μπορεί να στηριχθεί από το οικογενειακό του περιβάλλον προκειμένου να διαχειρίζεται με περισσότερη άνεση τα δύσκολα συναισθήματα και τις αρνητικές σκέψεις που μπλοκάρουν το κίνητρό του και πως μπορεί να μετατρέψει την αδυναμία του σε δυνατότητα.

Σε ότι αφορά τους γονείς, η κ. Πετράκη υπογράμμισε πως πρέπει να: παρατηρούν τα παιδιά τους, να τα στηρίζουν χωρίς να τα καθοδηγούν, να ακολουθούν το ρυθμό τους καθώς οι απαιτήσεις είναι υψηλές (στόχοι, προσοχή, μνήμη, ψυχοκινητική αντίληψη, σωστές αναπνοές κ.α) και να τα ενθαρρύνουν να μιλούν για τις δυσκολίες τους με τον προπονητή τους.

Τέλος, η ομιλήτρια αναφέρθηκε στα οφέλη του ποδοσφαίρου, καθώς σαν δραστηριότητα προσφέρει μεταξύ άλλων: ασφάλεια, δυνατή παρουσία στη ζωή, εξάσκηση προσοχής δεξιοτήτων, κοινωνικές σχέσεις, νέες εμπειρίες, δοκιμή ορίων.

Μετά το τέλος των ομιλιών, την εκδήλωση ολοκλήρωσε η απονομή επαίνων από τους προπονητές της Ακαδημίας, σε κάποιους από τους αθλητές.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 4900 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη