Κεραμέως για σχολεία | «Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιστροφή των μαθητών»

Για την νέα σχολική χρονιά και τα μέτρα που θα παρθούν λόγω κορωνοϊού, μίλησε στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι το άνοιγμα των σχολείων είναι δεδομένο ότι θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο όπως είπε: «αναλύουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία αλλάζουν από την μια ημέρα στην άλλη. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.».

Όπως είπε είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιστροφή στα σχολεία και ποια μέτρα θα παρθούν.

Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα τις τελευταίες ημέρες η κα Κεραμέως είπε πως «υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημα μας η προστασία της δημόσιας υγείας», ενώ επισήμανε ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα».

Σχετικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά».

Σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου για τους φοιτητές, η κα Κεραμέως επισήμανε πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και δια ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες.

Τέλος, η κα Κεραμέως είπε πως υπάρχει ειδική μέριμνα για τα κενά στην αρχή του σχολικού έτους και ότι θα προσαρμοστούν σε αυτά που θα μας πουν οι ειδικοί.

Μοιραστείτε την είδηση