Καλοκαίρι 2020 με το «καλώδιο» στον ΒΟΑΚ | σύσκεψη

Σύσκεψη προς ενημέρωση και συντονισμό ενεργειών για το έργο εγκατάστασης καλωδίου Ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος Χανίων Γιώργος Ξανθουδάκης, άλλα στελέχη των Δήμων, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Σπύρος Ραπάνης, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ Χρήστος Παπαδάκης, εκ μέρους του ΟΑΚ, ο διευθύνων σύμβουλος Φώτης Καζάσης, ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων Γιώργος Αγαπάκης και άλλα στελέχη του Οργανισμού, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων –Ρεθύμνου Γιάννης Καψανάκης και ο Προϊστάμενος Συγκοινωνιακών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης.

Εκ μέρους του ΑΔΜΗΕ ο διευθυντής Νέων Έργων Κωνσταντίνος Τσιρέκης και ο project manager του έργου Τηλέμαχος Παναγιωτίδης και εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε., οι κ.κ. Γρηγόρης Μερτινός και Απόστολος Σάλτας καθώς και εκπρόσωποι των υπεργολάβων του έργου.

Κατά τη σύσκεψη έγινε παρουσίαση του χρονοδιαγράμματος του έργου με αναφορά στον τρόπο διέλευσης του καλωδίου στο μήκος της όδευσης του ΒΟΑΚ, καθώς και το είδος των προγραμματιζόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για κάθε επιμέρους τμήμα της, σύμφωνα με την οποία οι επεμβάσεις στον ΒΟΑΚ θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2020.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις και προτάσεις των παρευρισκομένων που αφορούσαν στη σειρά με την οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί κάθε τμήμα της όδευσης αλλά και εναλλακτικές μορφές κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου έως τα τέλη Μαΐου με τον βέλτιστο τρόπο, τόσο όσον αφορά την ασφάλεια και την μικρότερη ταλαιπωρία των πολιτών, όσο και την έγκαιρη και ορθή πραγματοποίηση του έργου.

Ορίστηκε νέα συνάντηση όλων των εμπλεκομένων στο τέλος του μήνα στην οποία θα αξιολογηθεί η μέχρι τότε εμπειρία από την υλοποίηση του έργου, καθώς και όλες οι παρεμβάσεις και προτάσεις που τέθηκαν.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες εγκατάστασης των υπογείων καλωδίων στον ΒΟΑΚ έχουν ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου στο τμήμα Βαμβακόπουλο – Γαλατάς και θα ξεκινήσουν αύριο 9 Νοεμβρίου, στο τμήμα Κολυμπάρι – Ταυρωνίτης.

Μοιραστείτε την είδηση