Η νέα καμπάνια του Θοδωρή και ο σινε-τουρισμός

Τη νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης, για την τουριστική προβολή του νησιού, με βασικό μήνυμα: «Ανακαλύψτε την αυθεντικότητα – Κρήτη», αποκάλυψε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, στα πλαίσια των εργασιών του 2ου Chania Business Forum.

«Σε αντίθεση με τις άλλες καμπάνιες που έχουμε κάνει, αυτή επικεντρώνεται στον Κρητικό. Στην αλήθεια», επεσήμανε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, που τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται σταθερά με την Περιφέρεια Κρήτης.

Σε αυτή την καμπάνια, δίνουμε έμφαση στον Κρητικό λαό, τον τρόπο ζωής του και την αυθεντική φιλοξενία του. Τους κρητικούς που ζουν στα χωριά και μας σταματούν για να μας κεράσουν χωρίς να μας γνωρίζουν, συμπλήρωσε ο γνωστός σκηνοθέτης.

Στα πλαίσια της παρουσίασης του βίντεο, αποκάλυψε πως είναι η μοναδική δουλειά που γυρίστηκε χωρίς σενάριο, έπειτα από συζήτηση που είχε με τον συνεργάτη του, χαριτολογώντας και χωρίς να γνωρίζουν τι θα τους ζητηθεί να δημιουργήσουν.

Δείτε το βίντεο:

Μεταξύ άλλων, ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, κατά τη παρουσία του στα πάνελ του 2ου Chania Business Forum αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη του σινε-τουρισμού στην Κρήτη που όπως είπε, οι προοπτικές του είναι ελπιδοφόρες.

«Τα τελευταία 5 χρόνια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον κινηματογραφικών παραγωγών από το εξωτερικό. Όχι μόνο κινηματογραφικών παραγωγών, τηλεοπτικών σειρών και ριάλιτι. Ακολουθούμε το παράδειγμα, αυτή τη στιγμή, αρκετών εταιρειών παραγωγής που υπάρχουν και σε άλλες χώρες που ενθαρρύνουν τους παραγωγούς να έρθουν να κάνουν γυρίσματα στο νησί μας. Χρειάζεται οργανωμένη δόμηση ομάδας με τη στήριξη της Περιφέρειας και των Δήμων.» τόνισε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει και σε κρατικό επίπεδο την ενθάρρυνση των παραγωγών στη χώρα μας με οικονομικό κίνητρο, πράγμα που δεν συνέβαινε στην Ελλάδα και το συζητούσαμε για πάνω από 30 χρόνια».
Εμπόδιο σε όλα αυτά αποτελούν οι αδειοδοτήσεις και η γραφειοκρατία αλλά με τον καιρό νομίζω πως θα το αντιμετωπίσουμε» συμπλήρωσε, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο πάνελ.

Σχετικά με την Κινέζικη Παραγωγή

Σε ερώτηση που του παρατέθηκε για την κινέζικη παραγωγή που θα γυριστεί στην Κρήτη (δείτε εδώ), είπε:
«Η Κίνα έχει επενδύσει σε αυτή την παραγωγή. Εμείς σαν εταιρεία, συνεργαζόμαστε και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν Φεβρουάριο – Μάρτιο στο νησί μας. Το πλάνο των γυρισμάτων έχει ήδη εγκριθεί και θα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές, με τεράστια προβολή στην Κίνα, όπου θα φανεί ο τόπος μας και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τα Χανιά να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο»

Μοιραστείτε την είδηση