«Η κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για κορωνοϊό» | ΣΕΠΕ Χανίων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Χανίων καλεί την κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για το καλό της δημόσιας υγείας, καθώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται μέρα με την μέρα.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Χανίων:

«Τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται μέρα με την μέρα ενώ φέρνουν στην επιφάνεια τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και το ΕΣΥ, τόσο σε εξοπλισμό (υλικά υγιεινής και καθαριότητας) όσο και σε απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και προσωπικό καθαριότητας. Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων και όλα τα μέτρα επιβολής της κυβέρνησης στοχεύουν να μειώσουν την διασπορά των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα μέτρα που παίρνει συνεχίζει να μην προστατεύσει τον κόσμο από την πανδημία και κρατάει το μαξιλαράκι των 36 δισ. από τα πλεονάσματα αντί να το χρησιμοποιεί εις όφελος των πολιτών. Τα ΜΜΕ από το πρωί μέχρι το βράδυ, αναπαράγουν το δάκρυ του κ. Τσιόδρα και κρύβουν τις φωνές των υπόλοιπων γιατρών. Στα νοσοκομεία η κατάσταση γίνεται απελπιστική. Δεν θα επιτρέψουμε, όπως στην Ιταλία, το βαρύτερο τίμημα να το πληρώνουν οι γιατροί, όπου τουλάχιστον 23 έχουν χάσει τη ζωή τους από τo ξεκίνημα της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτής όμως συνεχώς οι Διοικήσεις και το Υπουργείο Υγείας τους αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους ενώ οι 2.000 προσλήψεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι σταγόνα στον ωκεανό και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν άμεσα. Από όλη αυτή τη βάναυση πραγματικότητα ο κορωνοϊός διδάσκει τους ευκαιριακούς συνοδοιπόρους των ιδιωτικοποιήσεων ότι όταν μια μεγάλη απειλή σκιάζει τα πάντα, τρέχουμε στο κράτος που είναι το μόνο στήριγμα της κοινωνίας αφού το αόρατο χέρι της αγοράς μετατρέπεται σε ορατό χέρι του θανάτου. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι η μόνη εγγύηση για την υγεία όλων μας. Πόσο δίκιο είχαν όλοι αυτοί που πάλευαν και παλεύουν τόσα χρόνια ενάντια στην αποσάρθρωση του Συστήματος Υγείας… Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να στηρίξουν τους πάνω από 1,5 εκατ. άεργους που πλήττονται αυτή την ώρα από τα μέτρα πρόληψης.

Την ίδια ώρα, στα νησιά μας, οι συνθήκες διαβίωσης στις κλειστές δομές είναι άθλιες. Άνθρωποι στοιβαγμένοι ζουν σε υποτυπώδεις παράγκες θρέφοντας στις κλειστές απομονωμένες κοινωνίες τους μια υγειονομική βόμβα που όλο και μεγαλώνει.

Η ανάγκη για αίμα σήμερα είναι ίσως πιο επιτακτική από ποτέ, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Σύλλογός μας θέλοντας να συμβάλλει στην προσφορά αίματος θα παραχωρήσει διαθέσιμες φιάλες από την τράπεζα αίματος του Σωματείου στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Άγιος Γεώργιος”.

Καλούμε την κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για το καλό της δημόσιας υγείας:

• Να αξιοποιηθούν και οι 300 διαθέσιμες κλίνες της ΜΕΘ ή τύπου ΜΕΘ ενισχύοντας τις 555 που υπάρχουν ήδη.

• Επίταξη των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ από τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές.

• Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, στην Υγεία για την πλήρη στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας.

• Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προληπτικός έλεγχος για τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειές τους.

• Αύξηση των δαπανών για τα νοσοκομεία, για προμήθεια σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής.

• Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για όλους.

• Υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κ.λπ.) δωρεάν από το κράτος σε όλους τους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός.

• Άμεση προμήθεια επαρκών μέσων προστασίας. Μάσκες απλές και προστασίας αναπνοής,στολές και γυαλιά μίας χρήσης.

• Άμεση προμήθεια αναπνευστήρων,μόνιτορ και του λοιπού αναγκαίου εξοπλισμού.

• Προστασία όλου του προσωπικού που εργάζεται στο σύστημα υγείας και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες».

Μοιραστείτε την είδηση