Γιώργος Μακρής | Πρεσβευτής Ελληνικής Γαστρονομίας για 2η φορά

Ως Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο καταξιωμένος χανιώτης σεφ, Γιώργος Μακρής, σε μία εκδήλωση με περίπου 15 πρέσβεις από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η βράβευσή του αποτελεί ένα επιπλέον ευχάριστο «βάρος», όπως ο ίδιος δήλωσε στον Γαύδος fm και το «Πρωινό Ενημερωccino», με τους Νικόλα Σεγρεδάκη και Ευαγγελία Ξηρουχάκη, για να διαδοθεί με επιτυχία η ελληνική κουζίνα σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Greek Taste Beyond Borders».

Αυτή η διάκριση, έρχεται ως αναγνώριση των ικανοτήτων, του ταλέντου, αλλά και της αγάπης του Σεφ Γιώργου Μακρή για την Ελληνική γαστρονομία, που αξιοποιείται και προβάλλεται με τον ιδανικότερο τρόπο και μέσα από τα συνεργαζόμενα με την Chnaris HMDC ξενοδοχεία.

Σε ερώτηση που του παρατέθηκε από την Ευαγγελία Ξηρουχάκη, σχετικά με τα προϊόντα και τα υλικά που χρησιμοποιούν οι πρεσβευτές και πως αυτό προωθείται, ο ίδιος απάντησε ότι: «Στόχος και σκοπός είναι να παίρνω μια βαλίτσα γεμάτη βότανα, τυριά και προϊόντα από την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα και να ταξιδεύω στο εξωτερικό, ώστε να μυήσω τους ανθρώπους άλλων πολιτισμών σε γεύσεις άγνωστες για εκείνους. Κάτι που έχει υψηλή απήχηση στον κόσμο».

«Τα προϊόντα μας είναι από μόνα τους ποιοτικά, το στοίχημα είναι να τα αναδείξουμε εμείς σωστά», κατέληξε ο κ. Μακρής.

Ο κ. Μακρής μπήκε στον χώρο της μαγειρικής και μυήθηκε, από τη γιαγιά του. Το φαγητό που αγαπά να φτιάχνει είναι το γαμοπίλαφο ενώ από τις μαγειρικές του δεν λείπει ποτέ η ρίγανη και το χοντρό αλάτι, όπως είπε μετά από ερώτηση του Νικόλα Σεγρεδάκη.

Δείτε εδώ τον κ. Μακρή από 1:35:08 μέχρι 1:41:55:

AMBASSADORS OF TASTE FOR THE GLOBAL GASTRONOMY GLOBAL MEETING 2020 GRAND HYATT ATHENS

We proudly announce the live streaming event of AMBASSADORS OF TASTE FOR THE GLOBAL GASTRONOMY® GLOBAL MEETING 2020 | GRAND HYATT ATHENS – 19 OCT 2020 (LIVE STREAMING EVENT TO THE CULINARY WORLD)Stay connected with Greek Taste Beyond Borders® GTBB official Facebook page to watch the global meeting of Ambassadors of Taste® real time! Taste experts and top professional chefs around the world are sending their own message on 19th of October 2020 as officially certified Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy® – Gold medalists. The live streaming event will be held in the Grand Hyatt Athens."TASTE UNITES THE WORLD" is the core message of the global live meeting.

Geplaatst door GREEK TASTE BEYOND BORDERS op Maandag 19 oktober 2020
Μοιραστείτε την είδηση