Γεωργιάδης: «τελευταία θα ανοίξουν τα γυμναστήρια» – χρονοδιάγραμμα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες

Χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της οικονομίας «έδωσε» το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός τόνισε την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής, τι είπε για τα γυμναστήρια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο ίδιος ζήτησε την Παρασκευή να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, ωστόσο η Επιτροπή «ήταν διστακτική και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα».

Αναφορικά με τα κέντρα αισθητικής, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά γιατί όσο μένουν κλειστά, τις υπηρεσίες που παρέχουν τις αντικαθιστούν άλλες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια που είναι ανοιχτά, αναφέροντας ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι κομμωτήρια παρέχουν υπηρεσίες σολάριουμ.

«Εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε χαρακτηριστικά  ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με τα γυμναστήρια, σημείωσε ότι θα ανοίξουν τελευταία, καθώς όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα, εισπνέεις και εκπνέεις με ταχύτητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του ιού. Για το ίδιο θέμα, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.

Αναφορικά με την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η επαναλειτουργία της, θα γίνει μετά το Πάσχα, κάτι που έχει δηλώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές Μαΐου, το αργότερο μέχρι τις 10 του μηνός, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ώστε να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.

Οι σχολές οδηγών, έχουν πάρει σειρά για να ανοίξουν, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Μοιραστείτε την είδηση