Γεωργιάδης | εισήγηση για άνοιγμα φροντιστηρίων, κέντρων αισθητικής και εμπορικών κέντρων

Στην εισήγηση του ανοίγματος των εμπορικών κέντρων, των φροντιστηρίων και των κέντρων αισθητικής για την ερχόμενη εβδομάδα, θα προχωρήσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην επιτροπή των ειδικών, όπως ο ίδιος δήλωσε στον ΑΝΤ1, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των Λυκείων, επεσήμανε πως εάν δεν είχαμε τα self tests, θα είχαμε σήμερα φορείς που διασπείρουν τον ιό στα σχολεία.

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε επίσης ότι αυτό το «εργαλείο», θα επεκταθεί σύντομα και στο λιανεμπόριο, προκειμένου να αποφευχθεί επιπλέον διασπορά.

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως η κινητικότητα του κόσμου συνδέεται με την ανάγκη να ανοίξει η εστίαση με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους.

Ερωτηθείς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, είπε πως «μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση», παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός θα ήταν πολύ καλύτερος.

Σχετικά με τις μετακινήσεις όσων έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε πως εάν ισχύσει το «πράσινο διαβατήριο» για τους τουρίστες, θα εξεταστεί η εναρμόνιση του μέτρου και για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα. «Καλώ τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Αυτό είναι το μείζον τώρα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με το τι θα γίνει το Πάσχα, είπε πως «θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, δεν κάνουμε μακροχρόνιες προβλέψεις εν μέσω κορωνοϊού»

Μοιραστείτε την είδηση