Φόλες από ασυνείδητους στο κέντρο της πόλης | Κίσαμος (περιέχει σκληρές εικόνες)

Αποκαρδιωτικές εικόνες και δυσφήμιση της πόλης μας στους επισκέπτες οι επαναλαμβανόμενες ασυνείδητες πρακτικές. Οι νταήδες «του σκότους» με όπλο τους το δηλητήριο και την κοινωνική αναλγησία έδρασαν ξανά. Αυτή τη φόρα με τρόπο απροκάλυπτο στο κέντρο της πόλης της Κισάμου, δείχνοντας τα σοβαρότητα ελλείμματα μας, σε θέματα φιλοζωίας, παιδείας και κοινωνικής ευαισθησίας.

Η κυρία Άρτεμις Δαμασκηνού, στην αγκαλιά της οποίας, έσβησε ένα άτυχο ημίαιμο μεσαίου μεγέθους σκυλί, περιγράφει αυτήν την πολύ άσχημη εμπειρία:

Σήμερα 10 Ιουλίου, στις 8:18 π.μ. που στάθμευσα το αυτοκίνητο μου έξω από την Εθνική Τράπεζα στο κέντρο της Κισάμου, είδα πάνω στο πεζοδρόμιο έναν σκύλο αρσενικό ασπρόμαυρο μεσαίου μεγέθους, περίπου 10 κιλών, ο οποίος ήταν ξαπλωμένος, υπέφερε από σπασμούς, έβγαζε αφρούς από το στόμα και είχε διάρροια. Πέρασαν κάποιοι περαστικοί που κοίταξαν σοκαρισμένοι και αηδιασμένοι το ταλαιπωρημένο ζώο αλλά κανείς δεν πήρε ούτε ένα τηλέφωνο να το βοηθήσει.

«Ο βοηθός, Αντώνης Περδικάκης της Κτηνιάτρου, Αναστασίας Δημανοπούλου που έλεγξε το σκυλάκι μου είπε ότι πολύ πιθανόν να έφαγε κάποιο δηλητήριο (φόλα) με τα συμπτώματα που είδε. Το σκυλάκι δεν είχε ούτε ηλεκτρονική σήμανση ούτε λουράκι. Πιθανόν ήταν αδέσποτο ή οι ιδιοκτήτες ήταν αμελείς».

«Το συμβάν δεν είναι ένα. Πριν από 4 μέρες που πήγα την δικιά μου σκυλίτσα για τα ετήσια εμβόλια της  με ενημέρωσαν από το κτηνιατρείο ότι περίπου μία βδομάδα πριν υπήρξαν κι άλλα ζώα, γάτες και σκυλιά που έφαγαν φόλες, παραλιακά της Κισάμου».

Άρτεμις Δαμασκηνού

«Όσο για το σημερινό συμβάν που έγινε μέσα στο κέντρο, με κόσμο και μάτια που έβλεπαν τι γίνεται, το θέμα είναι ότι κανείς περαστικός δε μπορούσε να κάνει ούτε ένα τηλεφώνημα για να προσπαθήσει να σώσει μια ψυχή που άφησε την τελευταία του ανάσα υποφέροντας μαρτυρικά».

«Όσο για τον δράστη εύχομαι να πάρει ένα πολύ καλό μάθημα μια μέρα και να καταλάβει τι σημαίνει ο πόνος που προκάλεσε».

«Πρέπει να ενημερωθούν όλοι φιλόζωοι και μη.
Πρέπει να ακουστεί στον δήμο να λάβουν τα μέτρα τους».

«Πρέπει να κατανοήσουν οι δράστες ότι αυτό δεν είναι λύση, αλλά κακούργημα. Και πρέπει οποίος γνωρίζει κάτι να μιλήσει και να σταματήσει αυτό».

Η αστυνομία έχει  ενημερωθεί για το συμβάν

«Πρέπει επιτέλους να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Και να προστατεύουμε τους αδύναμους. Εξάλλου εμείς τα καταντήσαμε αδέσποτα».

Άρτεμις Δαμασκηνού
Μοιραστείτε την είδηση