Με την παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλη Διγαλάκη, δόθηκε λύση στην ανάγκη κάλυψης άμεσων σχολικών στεγαστικών αναγκών του Δήμου Πλατανιά, οι οποίες  είχαν καταστεί επιτακτικές μετά και το πρωτόγνωρο καταστροφικό καιρικό πλήγμα που αντιμετώπισε η περιοχή στις αρχές του 2019.

Οι αίθουσες θα τοποθετηθούν στα σχολικά συγκροτήματα Αλικιανού και Βουκολιών, έπειτα από σχετικό αίτημα του δημάρχου Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη.

Ο υφυπουργός, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας,  σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους μαθητές και τους διδάσκοντες, αναζήτησε την πλέον άμεση λύση για την επίλυση του προβλήματος. Στην κατεύθυνση αυτή, εξασφάλισε ευγενική χορηγία από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και COSMOTE, οι οποίες προσέφεραν από 3 προκατασκευασμένες αίθουσες σύγχρονων προδιαγραφών. Ακολούθησε διαρκής και συντονισμένη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου, προκειμένου να προετοιμαστούν οι αναγκαίες υποδομές  για την παραλαβή και εγκατάσταση των αιθουσών. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η επιτυχής ολοκλήρωση της κατασκευής και τοποθέτησης δύο αιθουσών στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Αλικιανού και μίας στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Βουκολιών, την Τρίτη 7 Απριλίου. Ήδη, σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά, ετοιμάζονται οι αντίστοιχες υποδομές για την εγκατάσταση και των υπολοίπων τριών αιθουσών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Μαλανδράκη προς τον κ. Διγαλάκη, οι υφιστάμενες προκατασκευασμένες αίθουσες του συγκροτήματος των Βουκολιών θα μεταφερθούν με επιμέλεια του Δήμου στις εγκαταστάσεις τους Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά , όπου σε συνεργασία με το Διευθυντή και την εκπαιδευτική κοινότητα θα ανακαινισθούν, για να λύσουν προσωρινά το πρόβλημα στέγασης τμημάτων, έως ότου δημιουργηθεί νέα εκπαιδευτική δομή.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη σειρά του δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που χάρη στη συντονισμένη συνεργασία που είχαμε με τον Δήμο Πλατανιά και στην ευγενική χειρονομία των δωρητριών εταιρειών δόθηκε η, όσο το δυνατόν, πιο άμεση και γρήγορη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που είχε ανακύψει για τα σχολικά συγκροτήματα Αλικιανού και Βουκολιών. Θα συνεχίσω να συμβάλω με κάθε τρόπο, ώστε ζητήματα που επηρεάζουν την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία και το έργο των καθηγητών να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά.»

Μοιραστείτε την είδηση