Έβρος | Αδειάζουν τα σύνορα – αλλάζει «ρότα» η Άγκυρα

Νέες εξελίξεις και να νέα στάση στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο πυροδότησε όπως δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις η συμφωνία για εκεχειρία στην Συρία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν που ανακοινώθηκε χθες στη Μόσχα.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ανδριανούπολη, Αρ. Φερεντίνου, η Τουρκία προχώρησε στο κλείσιμο της συνοριακής πύλης στο Παζάρ Κουλέ, με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της πίεσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Επίσης, όπως συμπλήρωσε, η τουρκική υπηρεσία μετανάστευσης διαμηνύει στους πρόσφυγες και μετανάστες ότι μπορούν να μεταβούν με λεωφορείο πίσω στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στις χώρες προέλευσής τους. Παράλληλα η Άγκυρα φαίνεται ότι σταματά την μετακίνηση των προσφύγων προς τα ελληνοτουρικά σύνορα. Ωστόσο συντηρεί το σκηνικό της έντασης αφού και το σήμερα το πρωί υπήρξε ρίψη χημικών από την Τουρκική αστυνομία.

Παράλληλα, η ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στην περιοχή ανήρτησε φωτογραφίες δείχνοντας περάσματα στον Έβρο γεμάτα με κοσμο πριν ώρες και τελείως άδεια σήμερα το πρωί.

Πηγή: aftodioikisi

Μοιραστείτε την είδηση