Εστίαση | πιθανή η νέα παράταση για το άνοιγμα των καταστημάτων

Οι εικόνες συνωστισμού και πάρτι στους δρόμους της Αθήνας, οδηγούν την Επιτροπή σε εκ νέου συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης, με το ενδεχόμενο για τις 4 Μαΐου, να απομακρύνεται. Το πιθανότερο σενάριο, είναι να παρθεί η απόφαση για την Δευτέρα 10 Μαΐου, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, με κάποια μέλη της Επιτροπής να μη συμφωνούν.

Πρόταση για άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων έκανε ο καθηγητής Δερμιτζάκης. Ο καθηγητής είπε ότι η βελτίωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι απόλυτα σχετιζόμενα με τα «μικρά ανοίγματα» που έχουν γίνει και συνεπώς αυτά τα ανοίγματα θα πρέπει να συνεχιστούν ώστε να δοθεί μία λύση στους πολίτες να κοινωνικοποιηθούν.

Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα με πολλά καφέ, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία, εκτίμησε ο κ. Δερμιτζάκης.

Σκουτέλης: Γιατί να ανοίξει μετά το Πάσχα; Είναι κάποιο ορόσημο;

Υπερ του συντεταγμένου ανοίγματος της εστίασης τάχθηκε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας σήμερα στο Open TV, συμπληρώνοντας πως δεν χρειάζεται εφησυχασμός.

«Θα έπρεπε να ληφθούν στρατηγικού τύπου μέτρα από την αρχή όταν βλέπαμε ότι κάτι συμβαίνει» είπε ο καθηγητής, ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται υπό πίεση «δεν είναι και τόσο αποδοτικά».

«Θα μπορούσε αυτή η συμπίεση που γίνεται μέσα στα σπίτια να εκτονωθεί με τρόπο του τύπου να αφήσουν τον κόσμο συντεταγμένα να βγαίνει στην εστίαση εξωτερικά», είπε. «Γιατί να ανοίξει η εστίαση μετά το Πάσχα; Τι είναι το Πάσχα; Κάποιο ορόσημο;», διερωτήθηκε τονίζοντας ότι «δεν σημαίνει τίποτα».

Μοιραστείτε την είδηση