Ερυθρός Σταυρός Κισάμου | ο Δούκας στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, το Περιφερειακό Τμήμα Κισάμου του Ε. Ε. Σ., υποδέχτηκε τον «Δούκα», το Βελγικό Ποιμενικό Γκρένενταλ, το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης, συνεπικουρώντας τους κρατικούς φορείς σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, και βελτιώνοντας την επιχειρησιακή δυναμική του Περιφερειακού μας Τμήματος, τόσο στην περιοχή της Κισάμου, όσο και σε ολόκληρη την Επικράτεια, σε περιπτώσεις αναζητήσεων και καταστροφών.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου και Πρόεδρος του Π. Τ. κ. Αμφιλόχιος, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της Κισάμου, καθώς κατά μέσο όρο το Π. Τ. Κισάμου κάθε χρόνο συνεπεικουρεί σε περίπου 5-6 Αναζητήσεις Αγνοουμένων, σε συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, εισηγήθηκε προς την Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού την εκπαίδευση και ένταξη στην κυνοφιλική ομάδα Κ-9, σκυλιού που Εθελοντής Σαμαρείτης μας διαθέτει, και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Αυγερινός ανταποκρίθηκε άμεσα θετικά.

Για τον σκοπό αυτό, αυτές τις μέρες, βρέθηκε στην Κίσαμο ο Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Κυνοφυλικών Ομάδων Έρευνας και Διάσωσης (Κ-9 SAR) του Ε. Ε. Σ. Ζεκή Μεμέτ Αλή, από το Περιφερειακό Τμήμα της Ξάνθης, ο οποίος πραγματοποίησε εκπαίδευση στον διασωστικό σκύλο και τον χειριστή του.

Τα αντικείμενα εκπαίδευσης στα οποία έγινε η εκπαίδευση ήταν τα εξής:

• Δοκιμασίες βασικής υπακοής χειριστή – σκύλου

• Διαδικασία έρευνας αγνοούμενου.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κίσαμο, υπήρξε επίσκεψη στους φιλόξενους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, και συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο και Πρόεδρο του Π. Τ, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επιπλέον ενδυνάμωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων του Τμήματος μας, μέσω νέων εκπαιδεύσεων που πρόκειται να προγραμματιστούν το προσεχές διάστημα στην Περιοχή.

Θερμές ευχαριστίες τόσο προς τον Αξιότιμο κ. Πρόεδρο του Κ. Δ. Σ. κ. Αντώνιο Αυγερινό για την θετική του απόκριση στο αίτημα, όσο και προς τον κ. Αλή, για την πολυήμερη και πολύωρη εκπαίδευση που πραγματοποίησε στον καινούργιο μας Εθελοντή Διασώστη!

Μοιραστείτε την είδηση