Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Χανίων | διαμαρτυρία για τους συμβασιούχους

Συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι του Νοσοκομείου Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για τη λήξη των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού και των συμβασιούχων από αυτόν τον μήνα και μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με το hania.news, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων τους που απασχολούνται με ελαστικές μορφές εργασίας καθώς, όπως τονίζουν, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, είχε προκηρύξει 5 τρίωρες στάσεις εργασίας με διάφορες δράσεις όπως την παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου και τη σημερινή πορεία, ενώ για τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων Μανώλης Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε ότι δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις, θα κλείσουν ψυχιατρικές δομές και υπηρεσίες.

Στο Νοσοκομείο Χανίων οι εργαζόμενοι συνολικά είναι 1.000 άτομα με τους συμβασιούχους να ανέρχονται σε 320 άτομα και το επικουρικό προσωπικό σε 130.

Να σημειωθεί πως στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής εργάζονται 8 άτομα και στα μέσα Οκτωβρίου λήγει η σύμβαση των 4 επικουρικών, με αποτέλεσμα αν αυτή δεν ανανεωθεί να πρέπει οι ασθενείς να επιστρέψουν στα δρομολόγια προς το Ηράκλειο για τις ακτινοβολίες με τη Γ’ Κάμερα.

Όπως δήλωσε η κα Κατερίνα Κουρνιδάκη, που είναι συμβασιούχος και εργάζεται στο Τμήμα Προμηθειών με τη σύμβασή της να λήγει τον Φεβρουάριο του 2021, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Μοιραστείτε την είδηση