Επίθεση στο γραφείο Αυγενάκη | συνθήματα υπέρ Κουφοντίνα

Επίθεση από αγνώστους σήμερα το μεσημέρι, αναστάτωσε το γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι άγνωστοι και ενώ στο γραφείο του υφυπουργού, βρίσκονταν οι συνεργάτες του, εισέβαλλαν και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές. Κατόπιν έγραψαν συνθήματα, υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Για αρκετή ώρα η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο κέντρο της πόλης, για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει:

«Ο στόχος και οι μέθοδοι που επέλεξαν τα εν λόγω κατευθυνόμενα πρόσωπα, καθόλου δεν εξυπηρετεί τη μεθόδευσή τους. Όταν οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή που συνέβη σήμερα στο Πολιτικό μου Γραφείο στο Ηράκλειο, τότε αυτές στρέφονται εναντίον όλης της κοινωνίας του Ηρακλείου και της Κρήτης, κοινωνίας στης οποίας την υπηρεσία έχω αποδείξει κατά τα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής, ότι βρίσκομαι με αφοσίωση, σεβασμό και εργατικότητα. Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή την πρακτική πολιτικής βίας, οφείλουν να συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουν απέναντι στη δημοκρατική ομαλότητα, απέναντι στο σύνολο των συμπολιτών μας, οι οποίοι δίνουν σκληρούς καθημερινούς αγώνες, αλλά και στην Πατρίδα συνολικά. Οι γνωστές επικίνδυνες περιθωριακές ομάδες αυταρχικής νοοτροπίας δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται σταθερά και αταλάντευτα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αναμένω την καταδίκη απ΄ όλα τα κόμματα με τον κατηγορηματικότερο τρόπο της πρακτικής βίας που στρέφεται εναντίον του ίδιου του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».

Μοιραστείτε την είδηση