Επίσκεψη Διγαλάκη στην ΟΑΚ | συνάντηση εργασίας

Τις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, επισκέφθηκε την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Βασίλης Διγαλάκης, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο και τον Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ Κωνσταντίνο Ζεβρό.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο έργο και τη δυναμική του Ιδρύματος, τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και τα προηγούμενα χρόνια, για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα.

Επίσης, τονίσθηκε ο ρόλος της Θρησκείας στο σημερινό γίγνεσθαι, αλλά και η αποστολή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η εμπιστοσύνη σε έναν ανοικτό διάλογο είναι καίριο θέμα στην επίλυση των προβλημάτων. Η Ακαδημία προσφέρει έναν προστατευμένο χώρο στον οποίο ο αποφασιστικός παράγοντας δεν είναι η εξουσία, αλλά ο διαλεκτικός λόγος, πρόσωπο προς πρόσωπο, προκειμένου να αναπτυχθούν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Διγαλάκη για την όλη υποστήριξή του σε θέματα που αφορούν το Ίδρυμα και τη συνεργατική του διάθεση να επιλυθούν χρονίζοντα θέματα, αλλά και να εξευρεθούν νέες λύσεις για τη βιωσιμότητα της Ακαδημίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Διγαλάκης εξήρε το σημαντικό εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό και θεολογικό έργο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, που υπερβαίνει τα σύνορα της Χώρας, αποτελώντας ένα αξιοσημείωτο φωτεινό παράδειγμα, με σημείο αναφοράς τα Χανιά και την Κρήτη. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη διαρκούς έμπρακτης στήριξης της ΟΑΚ, με το βλέμμα στο μέλλον και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν, μεταξύ άλλων, και οι εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη διαδικασία ήταν και θα συνεχίσει να είναι παρών.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 20733 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη