«Επανάσταση των συνειδήσεων» | παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη «Επανάσταση των συνειδήσεων», από τις εκδόσεις «Ραδάμανθυς» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου με τη συμμετοχή του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και του Υφυπουργού Παιδείας κ. Βασίλη Διγαλάκη.

Είπαν για το βιβλίο:

«Το βιβλίο αυτό είναι το σημαντικότερο ντοκουμέντο του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη», Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Τέτοιους Ιεράρχες χρειάζεται η Εκκλησία μας, όπως αυτόν: αληθινούς, εργατικούς, δραστήριους, ακούραστους, αφοσιωμένους στο Θεό και στον άνθρωπο…   Πρέπει να είμαστε σαν αυτόν. Είναι πολύ σημαντικό να μιμούμαστε τους Αγίους, αλλά μαζί με τους Αγίους να μιμούμαστε και αυτόν τον άνθρωπο…», Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.

Μα μια φωνή, χρυσή λεπίδα λόγου
Σαρκώνεται κι ακούγεται από το χτες:
«Με μιαν αχτίδα φως ιερουργεί ο ιερέας
Με μιαν αχτίδα φως γίνεται το θαύμα.»
Είναι η φωνή του Ειρηναίου Γαλανάκη.

Ανδρομάχη Χουρδάκη, ποιήτρια, φιλόλογος (Απόσπασμα από την «Ωδή στον Ειρηναίο»).

«Η φιλοσοφική σκέψη του μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη, και κυρίως η πράξη του, έχουν διαχρονική αξία και πανανθρώπινο περιεχόμενο. Απευθύνεται στις καρδιές και στο νου των ανθρώπων που δεν σκιάζονται να ανθρωπέψουν… » Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς.

Μοιραστείτε την είδηση