Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο Καλομοίρης | διπλό φονικό στ’ Ανώγεια

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε ο Εισαγγελέας Χανίων, να κηρυχθεί ο Μανώλης Καλομοίρης, για τον θάνατο του Γιώργου Ξυλούρη, στο διπλό φονικό στα Ανώγεια, τον Μάιο του 2020.

Ο Εισαγγελέας τόνισε πως δεν δικαιολογείται το ελαφρυντικό του «εν βρασμώ ψυχής» για τον κατηγορούμενο καθώς είχε πάρει το όπλο πριν τη συμπλοκή του πατέρα του με τον Γιώργο Ξυλούρη.
Ο Εισαγγελέας παρουσίασε τα γεγονότα επισημαίνοντας ότι ο Γιώργος Ξυλούρης πυροβόλησε τον Λευτέρη Καλομοίρη κατά τη διάρκεια της πάλης τους και ότι ο Μανώλης Καλομοίρης πυροβόλησε τον Γιώργο Ξυλούρη 7 φορές (δυο εξ επαφής, 6 από την πίσω πλευρά και μια από μπροστά) σκοτώνοντας τον.

«Αισθανόταν ότι ο Καλομοίρης τον είχε ξεφτιλίσει. Πήρε λοιπόν το όπλο του. Στόχος του ήταν να βρει τον κατηγορούμενο όχι τον Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει και κατά αυτή την προσπάθεια συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να πυροβολείται ο Καλομοίρης κατά τη διάρκεια της πάλης και να πέφτει νεκρος. Αν ο Ξυλούρης είχε πρόθεση να τον σκοτώσει θα το είχε κάνει από την αρχή», είπε ο εισαγγελέας. .

Για τον κατηγορούμενο είπε: «το όπλο που πήρε εξαρχής και το είχε ανά χείρας το προόριζε για τον Ξυλούρη. Τον πυροβόλησε 7 φορές».

Με αυτό το σκεπτικό ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και χωρίς αναγνώριση βρασμού ψυχικής ορμής.

Μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα ακολούθησε η αγόρευσή των συνηγόρων της οικογένειας Ξυλούρη και ακολουθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Μοιραστείτε την είδηση