Εμπορικός Χανίων για click away | κάπου εδώ τελειώνει και η πραγματική οικονομία

Την δυσαρέσκειά τους, μετά τις ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο και την διαδικασία αγορών, με τη μέθοδο click away, κάνουν γνωστά μέσα από ανακοίνωση τους τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Αναλυτικότερα:

Μοιάζει με ψέμα αλλά είναι αλήθεια! Δυστυχώς για ακόμα μια φορά εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα! Για ακόμα μια φορά ο εμπορικός κόσμος και οι μικροί επιτηδευματίες θα καταστραφούν για να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση.

Τα λόγια κάπου εδώ στερεύουν όπως στερεύει και η υπομονή όλων όσων ασχολούνται με την λιανική πώληση. Μετά από 10 χρόνια αλλεπαλλήλων μνημονίων και φοροεισπρακτικών πολιτικών η κρίση covid-19 με το τελευταίο lockdown μας σπρώχνει όλους στο γκρεμό.

Αναμέναμε μια πιο ψύχραιμη στάση από το υπουργείο υγείας-ανάπτυξης και οικονομικών και μια πιθανή στάθμιση κινδύνου ανάλογα με τις περιοχές και το επιδημιολογικό φορτίο αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Κάπου εδώ τελειώνει και η πραγματική οικονομία με τον τζίρο να χάνεται οριστικά και τα λουκέτα που έρχονται να μοιάζουν ασταμάτητα.

Κύριοι υπουργοί, δεν υπάρχουν άλλα λόγια ούτε άλλα δάκρυα. Λάβατε μια απόφαση «ταφόπλακα» και δεν ξέρουμε με ποιους τρόπους θα στηρίξετε όλους αυτούς τους μικρούς επιχειρηματίες που ψάχνανε εναγωνίως σωσίβιο στις αγορές των Χριστουγέννων.

Λυπόμαστε πραγματικά για την εξέλιξη σίγουρα η υγεία μπαίνει πάνω απ’ όλα όμως τώρα είναι η ώρα να στηρίξετε διπλά και τριπλά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Οι μικρές επιχειρήσεις είναι αυτές που συμβάλλουν τόσο στην εργασία, όσο και στην κοινωνική ευημερία του τόπου μας διαχρονικά.

Γι’ αυτό και καλούμε την κυβέρνηση, να αναθεωρήσει τη στάση της και να μας στηρίξει έμπρακτα. Να επανεξετάσει το θέμα της λειτουργίας των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων ουσιαστικής οικονομικής στήριξης.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ μη επιστρεπτέα ενίσχυση για τις γιορτές σε κάθε μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση αντίστοιχη της ζημιάς που υπόκειται. Επίσης διαγραφή των ατομικών υποχρεώσεων ασφάλισης για τους επιτηδευματίες όσο χρονικό διάστημα υπάρχει η αναστολή λειτουργίας και άμεση μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 14%. 

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν χωρούν πλέον αναβολές.

Τέλος, η ενίσχυση των νοσοκομείων ήταν και είναι άμεση προτεραιότητα και αν είχε γίνει εξ αρχής δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτήν την κατάσταση τώρα.

ΥΓ : Τα click away αποδεδειγμένα δεν δουλεύουν για το 90% των μικρών και πολύ μικρών εμπόρων και είναι πολλά click μακριά από την πραγματικότητα».

Μοιραστείτε την είδηση