Εκκλησία της Ελλάδος: «εμβολιαστείτε, είναι ασφαλές»

Τη δική της παρέμβαση με σχετική εγκύκλιο, κάνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, προκειμένου να παρακινήσει τους πιστούς να εμβολιαστούν, δίχως να ακούν «εξωπραγματικές θεωρίες».

Τίτλος της εγκυκλίου, που εστάλη στις μητροπόλεις της Ελλάδας, είναι: «Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν».

Πρόκειται για 12 ερωτήσεις και απαντήσεις, με διευκρινίσεις για όλες τις απορίες που μπορεί να έχει ο κάθε πολίτης.

Ειδικότερα, δίνονται εξηγήσεις για το εάν ο εμβολισμός προστατεύει από την μετάλλαξη «Δέλτα» και για την περίπτωση να χρειαστεί τρίτη ή και τέταρτη δόση εμβολιασμού μετά από τον αρχικό.

Επίσης, η εγκύκλιος απαντά στο επιχείρημα ορισμένων ότι το εμβόλιο περιέχει εμβρυικά κύτταρα. «Κανένα από τα εμβόλια Covid-19 που χρησιμοποιούνται στη χώρα, δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα» είναι η απάντηση.

«Τα εμβόλια έναντι της Covid-19 δεν περιέχουν μικροτσίπ. Αυτά είναι εξωπραγματικές θεωρίες, οι οποίες βασίζονται σε μία λανθασμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που πραγματοποιείται στο διαδίκτυο» τονίζεται σε άλλη απάντηση, ενώ η ΔΙΣ προσθέτει ότι «τα σύγχρονα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 είναι ασφαλή».

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Μοιραστείτε την είδηση