Εικονογραφική Τέχνη στην ΟΑΚ

Η έναρξη του Διεθνούς Συμποσίου Σύγχρονης Εικονογραφικής Τέχνης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. Το Συμπόσιο διοργανώνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) σε συνεργασία με την ΟΑΚ από τις 15 έως τις 19 Απριλίου 2019 και έχει ως κεντρικό θέμα: «Είναι η παράδοση δεσμευτική για τη συνέχιση της εικονογραφικής εκκλησιαστικής τέχνης;». 

   Συμμετέχουν 35 αγιογράφοι και ειδικοί –εμπειρογνώμονες από 14 Χώρες του κόσμου, ενώ έχουν κληθεί και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού της Δ.Σ.Ο., με θέμα: «Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ», που διεξήχθη το 2017.

Ο Σεβασμιώτατος Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους «στο Ίδρυμα του διαλόγου και της καταλλαγής, ταγμένο εις την διακονία του ανθρώπου ως πρόσωπο και εικόνα Θεού». Κατά τον κ. Αμφιλόχιο, η επιλογή του θέματος του Συμποσίου είναι ιδιαίτερα εύστοχη, γιατί «η Αγιογραφία είναι η Τέχνη που “μοσχοβολά Θεό”, καθώς είναι συνδεδεμένη με την πίστη και την παράδοση». Συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος αναφέρει, ότι «ο μόνος τρόπος, με τον οποίο η Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει, να σώσειτον κόσμο, είναι η πρόσληψη απ᾿ Αυτήν του γύρω κόσμου Της και η ενσωμάτωση του κόσμου στον Χριστό». Κλείνοντας αναστάσιμα τον Χαιρετισμό του, ευχήθηκε «το Συμπόσιο να μεταμορφωθεί σε ηλιαχτίδα φωτός, που θα φωτίσει και θα ζεστάνει όχι μόνο τις ψυχές και τις καρδιές των ειδικών και ειδημόνων, αλλά και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως που αναζητά να ελευθερωθεί από τις ελευθερίες του».

Μοιραστείτε την είδηση