Δωρεάν Wi-Fi σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία | Κρήτη

Σε επένδυση υψηλής αξίας προχωράει το Υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Cosmote, εξοπλίζοντας με δωρεάν σύνδεση wi-fi, μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Κρήτη

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη, ο εξοπλισμός θα τοποθετηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο νησί της Σπιναλόγκας, καθώς και στο Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας.

«Ο πολιτισμός, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία, είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη της Ελλάδας μας. Ο εκσυγχρονισμός της προβολής τους και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, δίνουν πολλαπλές δυνατότητες στους επισκέπτες και διευκολύνουν την πρόσβαση στην πολιτιστική μας κληρονομιά από κάθε σημείο του κόσμου. Ιδιαίτερα σήμερα, η ασφαλής επιστροφή στην κανονικότητα συνδέεται άμεσα με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, τη βελτίωση των υπηρεσιών και την προσαρμογή μας στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Στόχοι, που διευκολύνονται από τη σημαντική αυτή χορηγία της COSMOTE. Η επένδυση στον πολιτισμό, είναι επένδυση στο μέλλον της πατρίδας μας», σχολίασε ο γ.γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου.

Η παροχή δωρεάν ίντερνετ θα διευκολύνει τους επισκέπτες της Κρήτης και των εν λόγω αρχαιολογικών χώρων και μουσείων να αναζητήσουν πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού και θα επιτρέψει στους πολιτιστικούς φορείς να αναπτύξουν νέους διαδραστικούς τρόπους ξενάγησης και παρουσίασης των εκθεμάτων τους.

Μοιραστείτε την είδηση