Δήμος Πλατανιά | κοπή κότινου και λαμπαδηδρομία – 5ος Μαραθώνιος

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουνίου, από τον Δήμο Πλατανιά, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Χανίων, τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, την Ένωση Ξενοδόχων, το Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε.),τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και την Ε.Α.Σ.Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης.

Το πρόγραμμα:

  • Την Παρασκευή 11 Ιουνίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί  η τελετή κοπής κότινου από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών, ο οποίος θα παραδοθεί από τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη στην Οργανωτική Επιτροπή και θα συνοδεύσει την Φλόγα του Αγώνα κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας. Η τελετή θα γίνει σε συνεργασία με τον Αθλητικό Χορευτικό Σύλλογο “Οι Πελασγοί”.
  • Το Σάββατο 12 Ιουνίου  δρομείς από τον Δήμο Πλατανιά θα μεταφέρουν τον Κότινο από την Μνημειακή Ελιά των Βουβών στην Πλατεία Τιμολέοντος Βάσσου (πάνω από το Λιμάνι Κολυμπαρίου) όπου στις 19:45,  θα συναντηθούν με λαμπαδηδρόμους από τους Δήμους Κισσάμου και Αποκορώνου   για να καταλήξουν στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης , τόπος αφετηρίας του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης, όπου θα ανάψει ο Βωμός του Αγώνα.
  • Την Κυριακή 13 Ιουνίου θα γίνει η έναρξη του Αγώνα. Για πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.crete-marathon.gr

Ο Μαραθώνιος Κρήτης, που διεξάγεται για πέμπτη χρονιά, είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος ανέπτυξε σημαντικό θρησκευτικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στην Κρήτη.

Μοιραστείτε την είδηση