ΔΑΠ – ΝΦΚ | «καταδικαστέα η σεξιστική επίθεση στην φοιτήτρια»

Ανακοίνωση σχετικά με τη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, από σπουδαστές του ίδιου εκπαιδευτικού ιδρύματος, εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καταδικάζοντας όπως τονίζουν, τέτοιες συμπεριφορές.

Η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες ένα άκρως θλιβερό συμβάν με πρωταγωνιστές μέλη της φοιτητικής κοινότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης, έχει προκαλέσει σε όλους μας ιδιαίτερη αναστάτωση την οποία διαδέχτηκαν ανακριβή σχόλια. Ως Οργάνωση που σέβεται απεριόριστα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το φοιτητικό σύνολο, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.

Eπιθέσεις και προσβολές όπως αυτές είναι απολύτως καταδικαστέες, μας βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετους, μας εξοργίζουν και μας απογοητεύουν. Ανέκαθεν στεκόμαστε απέναντι σε κάθε είδους παρόμοιες συμπεριφορές.

Διευκρινίζουμε πως όσοι συμμετείχαν σε αυτό το περιστατικό δεν εκπροσωπούν σε καμία περίπτωση τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης, δεν αποτελούν μέλη μας και ουδέποτε είχαν θέση στην παράταξή μας ή στους Φοιτητικούς μας Συλλόγους.

Τέτοιες καταστάσεις καθιστούν πιο επίκαιρη από ποτέ την ανάγκη των Φοιτητικών Συλλόγων να μεριμνούν για την εξάλειψη συμπεριφορών και αντιλήψεων όπως αυτές, τόσο εντός όσο και εκτός της φοιτητικής μας κοινότητας. Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και η στοχοποίηση της Οργάνωσής μας με ψευδείς κατηγορίες είναι ξεκάθαρο πως δεν βοηθούν στην καταπολέμηση αυτών των αντιλήψεων.
Αντιθέτως, πολύ χρησιμότερο είναι το να θέσουμε όλοι τις ίδιες προτεραιότητες ώστε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες συμπεριφορές και να προστατεύσουμε όσα άτομα γίνονται αποδέκτες τους.

Μοιραστείτε την είδηση