Χωρίς τεστ οι αφίξεις από άλλες χώρες | το σχέδιο για τον τουρισμό

Το σχέδιο της κυβέρνησης με κώδικα «Restart Tourism», για την επανεκκίνηση του τουρισμού, παρουσίασε χθες, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας ότι θα παρέχει ασφάλεια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα

Σε ό,τι αφορά το εγχώριο μέτωπο, στις 25 Μαΐου πλώρη για καλές κρατήσεις βάζει το γιώτιγκ.

Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα κάμπινγκ / κατασκηνώσεις.

Τέλος, νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε ανακοινωθεί, στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και τα εποχικά ξενοδοχεία, προκειμένου να υποδεχθούν τους επισκέπτες του εξωτερικού.

Το δεύτερο μέτωπο της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας αφορά τις αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό, με τον κ. Θεοχάρη να ανακοινώνει ότι από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς το Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά από χώρες με καλά επιδημιολιογικά κριτήρια, και από 1η Ιουλίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.
Χώρες, όπως η Γερμανία, η Βουλγαρία και άλλες χώρες της Βαλτικής θα αποτελέσουν εφέτος τις αγορές που θα τροφοδοτήσουν με επισκέπτες την Ελλάδα.

Τεστ στους επισκέπτες

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, οι δυνητικοί επισκέπτες της Ελλάδας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα, ωστόσο θα γίνονται στην Ελλάδα δειγματοληπτικά τεστ στους επισκέπτες.

Δείτε τα γραφήματα που ακολουθούν:

Μοιραστείτε την είδηση