Χανιά | ψευδώς θετικό τεστ σε μαθητή Λυκείου – παρέμβαση ΕΟΔΥ

Το πρώτο ψευδώς θετικό τεστ κορωνοϊού στα Χανιά είναι γεγονός και αφορά σε μαθητή Λυκείου,που υπεβλήθη στη διαδικασία, προκειμένου να επιστρέψει στο σχολείο αλλά και τις προπονήσεις του, όπως αναφέρει το parakritika.

Ο μαθητής, υποψήφιος των πανελλαδικών, έκανε το self test στο σπίτι του. Όταν εκείνο έδειξε ότι είναι θετικός, υπήρξε έντονη ανησυχία από την οικογένεια, καθώς κανένας δεν είχε κάποιο σύμπτωμα. Το παιδί, όπως ορίζει ο ΕΟΔΥ τέθηκε σε καραντίνα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ακολούθησαν μοριακά τεστ όλους όσους πλαισιώνουν την οικογένεια, τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Ο πατέρας απευθύνθηκε στον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανο Ντουκάκη, ο οποίος ασχολήθηκε επισταμένως με την περίπτωση, καθώς και ο ίδιος δεν είχε συναντήσει, όπως είπε στο Parakritika.gr, ψευδώς θετικό μέχρι σήμερα τεστ.

Τα rapid test αλλά και τα μοριακά εξακολουθούσαν να βγαίνουν αρνητικά. Το παιδί καθώς έπρεπε να επιστρέψει στα σχολικά του καθήκοντα, επανέλαβε χθες Δευτέρα και νέο τεστ, που βγήκε επίσης αρνητικό.

«Είναι πραγματικά απορίας άξιον να βγαίνει ένα τεστ ψευδώς θετικό. Κάποιο πρόβλημα θα υπήρχε με την πλακέτα… κάτι τέτοιο. Προσωπικά δεν έχω συναντήσει στα Χανιά κάτι ανάλογο, πέραν των πολλών ψευδώς αρνητικών», επισημαίνει ο κ. Ντουκάκης.

Από πλευράς του, ο πατέρας του παιδιού μίλησε στον Parakritika.gr, ευχαριστώντας τον κ. Ντουκάκη για την άμεση ανταπόκριση.

«Οτι και να πω είναι λίγο. Ο άνθρωπος αμέσως ενδιαφέρθηκε και κατανόησε απόλυτα τον προβληματισμό μας. Έκανε όλες τις ενέργειες που χρειαζόταν, έγιναν όλα τα απαραίτητα τεστ και αποδείχθηκε ότι το πρώτο ήταν… ψευδώς θετικό. Τον ευχαριστούμε για όλα», τόνισε ο πατέρας του μαθητή.

Μοιραστείτε την είδηση