Αττική | τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για να αποφύγει το lockdown

Σε δύο φάσεις χωρίζονται τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για να αποφευχθεί το lockdown στην Αττική λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, την αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων από σήμερα 24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, στην κυβέρνηση, γίνονται συνεχώς συσκέψεις με τους ειδικούς λοιμωξιολόγους, μελετάται η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και ειδικά στην Αττική, που καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα καθημερινά και λαμβάνονται αποφάσεις για νέα μέτρα. Την ίδια ώρα αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση είναι τι γίνεται με τις κλίνες ΜΕΘ και κατά πόσο οι υπάρχουσες μπορούν να υποστηρίξουν τους ασθενείς από κορονοϊό

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το OPEN TV, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει και δεν έχει φτάσει στα όριά του. Στο ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, επισημαίνεται ότι γίνονται προσπάθειες για να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε lockdown στην Αττική. Γι’ αυτό και τα μέτρα που πέφτουν στο τραπέζι – πριν το lockdown – και αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες είναι: 

  • Κατασκευή νέων ΜΕΘ (1.200 ΜΕΘ (συνολικά) ο στόχος της κυβέρνησης)
  • Μεταφορά των τακτικών χειρουργείων σε ιδιωτικά νοσοκομεία 
  • Ελεγχοι σε πλατείες και επιχειρήσεις για την εφαρμογή της τηλεργασίας
  • Ενδεχόμενος περιορισμός ωραρίου λειτουργίας περιπτέρων ή μίνι μάρκετ

Η κυβέρνηση αν μετά την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων δεν δει τα κρούσματα κορονοϊού να μειώνονται θα περάσει στη δεύτερη φάση των μέτρων. Στη δεύτερη φάση θα περιλαμβάνονται τα εξής: 

  • Μάσκες παντού και σε εξωτερικούς χώρους 
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 00:00 έως τις 06:00 (το επόμενο πρωί)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη, μόνο αν τα παραπάνω μέτρα δεν φέρουν αποτέλεσμα η κυβέρνηση θα συζητήσει ένα ενδεχόμενο lockdown στην Αττική. 

Μοιραστείτε την είδηση