Άσκηση «Μέδουσα» | Απαγορεύσεις από το Λιμεναρχείο Χανίων

Η μεγάλη κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου «Μέδουσα», θα πραγματοποιηθεί από τις 4 – 8 Νοεμβρίου, από το ακρωτήριο Σπάθα έως τη χερσόνησο Ακρωτήρι, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και της Πελοποννήσου.

Σκοπός της άσκησης είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ παράλληλα έχουν προσκληθεί παρατηρητές από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαρόκο, Μπαχρέιν, Νότιο Κορέα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και ΗΠΑ. 

Έπειτα από ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων:

Απαγορεύεται η διέλευση και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στην θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα κάτωθι στίγματα από έναρξη έως πέρας της ασκήσεως:

Παρακαλούνται οι Πλοίαρχοι – Κυβερνήτες πλοίων – σκαφών προ απόπλου/κατάπλου να ενημερώνονται από τις κατά τόπους λιμενικές Αρχές και να τηρούν αυξημένη επιφυλακή κατά τη ναυσιπλοΐα στους κόλπους Χανίων – Σούδας.

Ναυταθλητικοί – Αλιευτικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους και την αποφυγή δραστηριοποίησης τους στην αναφερόμενη περιοχή κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής της άσκησης.

ΚΛ Χανίων θα προβεί σε νέες αγγελίες όπου απαιτηθεί.

Μοιραστείτε την είδηση