Αποζημιώσεις σε ανέργους και μη | Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις και τις εξαγγελίες, για την διατήρηση θέσεων εργασίας αλλά και τις αποζημιώσεις που αναμένεται να λάβουν οι άνεργοι ξενοδοχοϋπάλληλοι και όσοι απολύθηκαν ή παρέμειναν εκτός εργασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, εξέδωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων, με το οποίο στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας πως κανείς δε θα βγει χαμένος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε σχέση με τις εξαγγελίες των συναρμόδιων υπουργείων τονίζει ότι η διατήρηση των θέσεων εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις είναι απαραίτητα βασική προϋπόθεση για τα αντισταθμιστικά μέτρα και επίσης απαραίτητα βασική προϋπόθεση για την χρηματοδότηση τους.

Ακόμα η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων για όλο το διάστημα αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς και η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για το διάστημα από 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου, διάστημα που αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Μέτρα για τους ανέργους και παράταση καταβολής τακτικής επιδότηση δύο επιπλέον μηνών.
Στο σωστό δρόμο είναι επίσης η διορθωτική απόφαση που προκύπτει και αφορά τους ανέργους (3μηνη ισχύς αναδρομικά) μετά από την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού μέσω του Προέδρου της κο Γεώργιο Χότζογλου στον Υπουργό Τουρισμού κο Χάρη Θεοχάρη ο οποίος πήρε πάνω του την παραπάνω τροποποίηση – βελτίωση προκειμένου να γίνει πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Θέλουμε δε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα προκειμένου να συμπεριληφθούν στην ίδια τροποποίηση και όσοι εποχικά ξενοδοχοϋπάλληλοι δούλεψαν για 1η φορά και ως εκ τούτου δεν είχαν λάβει καθόλου ταμείο ανεργίας όπως επίσης όσων των ταμείο έληξε πριν τις 30 Δεκεμβρίου 2019, πράγμα που μας υποχρεώνει να πούμε να το λάβουν όλοι ανεξαιρέτως οι επιδοτούμενοι άνεργοι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Αναφέρουμε δε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα προκειμένου οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι που εργάζονται στα ξενοδοχεία πόλεως να μην είναι υποχρεωμένοι να εκθέτουν τους εαυτούς τους στην πανδημία.
Τα όποια μέτρα λαμβάνονται για αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες, να έχουν καταρχήν μέριμνα σχετικά με την υγεία των εργαζομένων συνδυαστικά, διασφαλίζοντας το εισόδημα τους.

Για τους εποχικά εργαζόμενους ζητούμε μέτρα στήριξης της απασχόλησης και να πραγματοποιηθούν όλες οι επαναπροσλήψεις όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να μην χαθούν θέσεις εργασίας και να διασφαλιστεί το χρονικό όριο που προϋποθέτει το επόμενο ταμείο ανεργίας.

Σε κάθε περίπτωση να λαμβάνονται όλα τα προληπτικά, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων.

Συνιστούμε ψυχραιμία και ατομική υπευθυνότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την κατάσταση που διαμορφώνεται.
Μένουμε σπίτι – Προέχει η ανθρώπινη ζωή!!! Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους ότι θα συνεχίσουμε συλλογικά να αγωνιζόμαστε για να αποκαταστήσουμε τα δικαιώματα μας και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού και το Ε.Κ.Χανίων να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα.

Μοιραστείτε την είδηση