Αποκλειστικό | τα «μάζεψε» ο Άδωνις, βάζει STOP στις λαϊκές – εντείνονται οι έλεγχοι

Σε «ναυάγιο» οδηγείται η πιθανότητα να δοθεί ειδική άδεια για τους μικροπωλητές της Κρήτης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του biskotto.gr, κάτι που τα τελευταία εικοσιτετράωρα, άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του, ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Έστω κι αν οι παραγωγοί χρησιμοποιούν το επιχείρημα της δυνατότητας να πωλούν την πραμάτεια τους, μέσω των αναπληρωτών – αντιπροσώπων τους, στις λαϊκές αγορές, αυτό απορρίφθηκε τελεσίδικα σήμερα το πρωί από τον κ. Γεωργιάδη, σε σχετικό αίτημα του Χανιώτη Βουλευτή της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος δηλώνει σχετικά στο biskotto.gr: «Είμαστε σε αναζήτηση λύσης και σε διαρκή επικοινωνία, τόσο με τις παραγωγικές ομάδες, όσο και με τον αρμόδιο υπουργό. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, αφορά εκατοντάδες οικογένειες και αναμφισβήτητα πλήττει την τοπική οικονομία και τον Πρωτογενή Τομέα»

Το θέμα έφτασε στο υπουργικό γραφείο, μετά τις αποκαλύψεις από το ρεπορτάζ του biskotto.gr, για τις αδιάθετες ντομάτες που καταλήγουν σε χωματερές.

Την αρχική πρόθεση του υπουργού Ανάπτυξης, έκαμψαν καθώς φαίνεται οι έντονες αντιδράσεις των παραγωγών στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι οποίοι αντίστοιχα διατείνονται ότι δεν διαθέτουν αναπληρωτές στις λαϊκές αγορές της Αθήνας και ότι η εν λόγω ρύθμιση, θα ήταν μια κατάφορη αδικία εις βάρος τους.

Έτσι, η κραυγή απόγνωσης των παραγωγών κηπευτικών της Κρήτης για βοήθεια από την πολιτεία, παραμένει στον «αέρα».

Το σίγουρο είναι ότι πλέον οι έλεγχοι στο επόμενο διάστημα θα ενταθούν, τόσο σε ότι αφορά το χονδρεμπόριο, όσο και στους πάγκους των σούπερ μάρκετ για τυχόν αισχροκέρδεια.

«Είναι αδιανόητο να πουλάει ο παραγωγός 0,17 € το κιλό και ο καταναλωτής να αγοράζει 1,90 € ή πολλές φορές και 2,50 € τη ντομάτα», κατέληξε ο κ. Βολουδάκης.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1642 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης