Στα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων της χώρας δίνεται η δυνατότητα να απαλλάξουν τις τοπικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κορωνοϊό από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η απαλλαγή από τα τέλη στις επιχειρήσεις θα ισχύει για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» στον ΣΚΑΪ «με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε αργά χθες τη νύχτα, ρυθμίζουμε τα προβλήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις οι οποίες κλείνουν εξ αιτίας της κατάστασης του κωρονοϊού ή μειώνεται ο τζίρος και οι δραστηριότητές τους με τις κρατικές αποφάσεις. Για αυτές τις επιχειρήσεις δίνουμε τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίσουν ότι δεν θα πληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους».

Επεξηγηματικά δε, πρόσθεσε: «Εστιατόρια που λειτουργούσαν μέχρι τώρα κανονικά και έχουν κρατήσει μόνο το delivery. Οι επιχειρήσεις αυτές θα απαλλαγούν κατά το μέρος που αφορά την υποχρέωσή τους να πληρώνουν κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους. Αλλού, όπου έκλεισαν, δεν θα πληρώνουν καθόλου δημοτικά τέλη, όσο κρατά αυτή η απαγόρευση».

Στέλνοντας το μήνυμά του σε όλους τους πολίτες ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Μένουμε σπίτι. Το κάνουμε για τον εαυτό μας, για την οικογένειά μας, για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας. Στερούμε λίγο από την ελευθερία μας για να δώσουμε ασφάλεια και ζωή σε ολόκληρη την κοινωνία.
Δεν είναι διακοπές, ας είμαστε όλοι πάρα πολύ σοβαροί και υπεύθυνοι για να τα καταφέρουμε. Ας βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν πάμε πουθενά. Είμαστε στο σπίτι μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα».

Μοιραστείτε την είδηση