Μηδενικές είναι οι κρατήσεις των ξενοδοχείων που ετοιμάζονται να ανοίξουν σιγά σιγά για να υποδεχτούν τους πελάτες τους, μετά την χθεσινή πρεμιέρα για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργο Πελεκανάκη που μίλησε στον Politica 89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη.

Ούτε το 50% των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας δεν άνοιξε 

«Οι κρατήσεις είναι ανύπαρκτες, πολλά ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας επέλεξαν να παραμείνουν κλειστά, καθώς οι εκδρομές, οι διακοπές βρίσκονται σε μηδενικό στάδιο. Δεν έχει ανοίξει ούτε το 50% των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, με τον κάθε ξενοδόχο να προετοιμάζεται για τις κρατήσεις που θα έχει εφόσον ανοίξουν κι οι πτήσεις, κι ειδικά του εξωτερικού. »

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει διακρατικές συμφωνίες

«Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε διακρατικές συμφωνίες, δεν γίνεται μονομερώς να ανοίγει τις πύλες της σε συγκεκριμένα κράτη. Από χώρες που υπήρχε ενδιαφέρον να ταξιδέψουν στην χώρα μας, με το να μη γίνουν οι απαραίτητες συμφωνίες, οι πρώτες συμφώνησαν με άλλες. Η Κύπρος έκανε διακρατική συμφωνία με το Ισραήλ οπότε θα απολαύσει την μερίδα του λέοντος σε ότι αφορά τον τουρισμό της με κόσμο από το Ισραήλ.»

Δύσκολος μήνας ο Ιούλιος για τον τουρισμό

»Ο κόσμος δεν γνωρίζει αν υπάρχουν πτήσεις και πως ή αν πραγματοποιούνται, πράγμα που μέχρι στιγμής φέρνει μόνο ακυρώσεις. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για τον Ιούλιο δεν ξεπερνάνε το 10%. Υπάρχει ένα περιθώριο 15 ημερών μέχρι να ανακοινωθούν οι πτήσεις, να ανοίξουν οι αγορές για να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα αφενός κι αφετέρου για να έχουμε πλήρη εικόνα για την εφετινή τουριστική περίοδο η οποία θα είναι αρκετά δύσκολη.»

ΠΗΓΗ: politica.gr

Μοιραστείτε την είδηση