«Ανέπνευσε» το σχολείο στα Περιβόλια | εθελοντικός καθαρισμός

Με ανακούφιση και μεγάλη ικανοποίηση, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είδαν χθες τα μηχανήματα να καθαρίζουν το οικόπεδο από τα κλαδιά και τα σκουπίδια, που κυριολεκτικά «έπνιγαν» μία από τις πλευρές του Δημοτικού Σχολείου Περιβολιών.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω οικόπεδο, ήταν γεμάτο από κλαδιά και άλλα αντικείμενα μετατρέποντας έτσι τον εφαπτόμενο χώρο στο σχολείο, σε αυτοσχέδια χωματερή και εστία μόλυνσης για τα παιδιά. Η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Πρασίνου, ενεργοποιήθηκε άμεσα στο αίτημα των γονέων της περιοχής και σε συνεργασία με ιδιώτες, αποψίλωσαν και καθάρισαν τον χώρο.

Η αυτοσχέδια χωματερή «εφαπτόμενη» στο σχολείο

«Τέτοιες κινήσεις αποτελούν παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς για όλους μας, πόσο μάλλον για τα ίδια τα παιδιά μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ευχαριστήρια ανακοίνωση του ο σύλλογος γονέων του σχολείου, δια του προέδρου του Ν. Κουρτάκη.

«Θέλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τους  κυρίους Θεόδωρο, Γεώργιο και Ιωάννη Τζίκα, που με τα χωματουργικά τους μηχανήματα και αφιλοκερδώς ανέλαβαν την αποψίλωση σε εφαπτομενο στο σχολικό κτήριο οικόπεδο», συνεχίζει ο κ. Κουρτάκης και καταλήγει:

«Επίσης την Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα  την υπηρεσία πρασίνου όπου ανταποκρίθηκε άμεσα και απομάκρυνε όλα τα μπάζα από τον χώρο. Έτσι,απομακρύνθηκε μια εστία μόλυνσης δίπλα από τα παιδιά μας». 

Οι γονείς στην περιοχή μιλούν για πραγματική και ουσιαστική βοήθεια σε ένα σχολείο που φιλοξενεί περίπου 270 μαθητές. Είναι – λένε – μια κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1549 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης