800 εκ. δολάρια από τη Google | χρηματοδότηση στήριξης

Το ποσό των 800 εκ. Δολαρίων ως χρηματοδότηση για την στήριξη του ΠΟΥ, κυβερνήσεων και επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας ανακοίνωσε η Google.

Αναλυτικότερα θα δοθουν:

– 250 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις διαφήμισης για να βοηθήσουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και περισσότερες από 100 κυβερνητικές υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο, να παρέχουν έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο αποτροπής της εξάπλωσης του COVID-19, καθώς και για άλλα μέτρα στήριξης τοπικών κοινοτήτων. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 25 εκατομμύρια δολάρια βοήθειας που η Google ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει 20 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις διαφήμισης προς κοινοτικούς οικονομικούς φορείς, αποκλειστικά για τις αναγγελίες δημόσιων υπηρεσιών σχετικά με ταμεία αλληλεγγύης, καθώς και άλλους πόρους που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

200 εκ. δολάρια μέσα από τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου, το οποίο θα στηρίξει ΜΚΟ και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια. Σε συνδυασμό και με τα 15 εκατομμύρια δολάρια επιδοτήσεων σε μετρητά, το Google.org παρέχει ήδη σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς βοήθεια για να γεφυρωθούν οικονομικά χάσματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-340 εκατομμύρια δολάρια σε πιστώσεις διαφημίσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διατηρούσε ανενεργούς λογαριασμούς κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, θα υπάρξει μια δεξαμενή 20 εκατ. δολαρίων σε πιστώσεις του Google Cloud για ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητές, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και τις υποδομές των συστημάτων της Google για να προσεγγίσουν πιθανές θεραπείες και εμβόλια, να παρακολουθούν κρίσιμα δεδομένα και να ανακαλύψουν νέους τρόπους αντιμετώπισης του COVID-19.

Μοιραστείτε την είδηση