15η Κλασσική Ανάβαση Ομαλού | ΣΙΠΑΚ

Η 15η Κλασσική Ανάβαση Ομαλού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και τον Δήμο Πλατανιά, αναβιώνοντας τη θρυλική ανάβαση του 1971.

Κλασικά αυτοκίνητα θα βρίσκονται από τις 9.00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων) δίνοντας ένα άλλο χρώμα στον χώρο καθώς και την ευκαιρία στους νέους αλλά και στους παλαιότερους να τα θαυμάσουν καθώς και να ξυπνήσουν μνήμες του παρελθόντος.

Η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου θα δοθεί στις 10.00 το πρωί ακολουθώντας την εξής διαδρομή:
Ανδρέα Παπανδρέου – Κισάμου – Παλαιά Εθνική Οδός – Σταλός – Πλατανιάς – Μάλεμε – Ταυρωνίτης – Νερατζιά – Χρυσαυγή – Άνω Βούβες – Ανώσκελη – Βουκολιές – Νέο Χωριό – Ελληνικό – Ξαμουδοχώρι –  Κυπάρισσος – Κοιλάδα – Κοντομαρί – Γεράνι – Λουτράκι – Ψαθογιάννος – Κουφός – Βατόλακος, όπου θα γίνει στάση για ανασυγκρότηση των πληρωμάτων για 45 λεπτά και θα συνεχίσουν για Φουρνέ – Λάκκους με τελικό προορισμό το οροπέδιο του Ομαλού στις 14.30 όπου και θα ακολουθήσει γεύμα και απονομή επάθλων και αναμνηστικών του αγώνα.

Το Σάββατο 26/10/19 ο ΣΙΠΑΚ διοργανώνει περιήγηση σε χωριά του νομού Χανίων ξενάγηση σε παραδοσιακό καζάνι τσικουδιάς όπου θα ακολουθήσει φαγητό στους συμμετέχοντες σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

Μοιραστείτε την είδηση