Παρέλαση | αυστηρά μέτρα προστασίας – υποχρεωτική η μάσκα

Σε «κόκκινο» συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες εν μέσω ραγδαίας αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου, με αρκετές Περιφερειακές Ενότητες της χώρας να ακυρώνουν τις μαθητικές παρελάσεις, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου για την επέτειο του «ΟΧΙ».

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι επιστήμονες απευθύνουν αυστηρές προειδοποιήσεις για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ υποχρεωτική καθίσταται σε όλη τη διάρκεια των παρελάσεων -όπου αυτές γίνουν- η χρήση μάσκας.

«Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι» αναφέρει σε οδηγία του για τις φετινές παρελάσεις το Υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο «όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους».

Μοιραστείτε την είδηση