«Ανώφελος ο πανικός» | τι λέει ο Έλληνας προπονητής Δ. Πελέκης που ζει στην Σαγκάη

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγες μέρες μετά τον θάνατο παραπάνω από 450 ανθρώπων, που νόσησαν από τον νέο κορονοϊό, ο οποίος εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς.

Ο κ. Δημήτρης Πελέκης, προπονητής στις ακαδημίες της Γιουβέντους, στην Κίνα, που ζει στην Σαγκάη, αδελφός του διευθυντή ακαδημιών του ΠΓΣ Κισαμικός, Χρήστου Πελέκη, υπογραμμίζει στο biskotto.gr:

«Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται στην κεντρική Κίνα, στην επαρχία της Ουχάν! Τα πράγματα δεν είναι όμως έτσι ακριβώς όπως παρουσιάζονται στα ΜΜΕ. Ναι μεν υπάρχουν παραπάνω από 450 νεκροί, κυρίως σε εκείνη την περιοχή αλλά υπάρχουν και περίπου 950 άνθρωποι οι οποίοι έχουν νοσήσει και έχουν θεραπευθεί πλήρως. Αυτό δεν ακούγεται πουθενά.

Σε μια χώρα με 2 δισεκατομμύρια κατοίκους οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ μικροί. Θεωρώ πως δεν πρέπει να επικρατεί πανικός. Ήδη στην Κίνα άλλα και στην Ταϊλάνδη εδώ και μερικές ημέρες προσπαθούν να καταπολεμήσουν την ασθένεια με τα φάρμακα του HIV, και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά.

Όσον αφορά εμένα, στην Σαγκάη όπου ζω, ο κόσμος έχει περιορίσει πολύ τις μετακινήσεις του. Υποχρεωτικά όλοι φοράμε μάσκες, και γενικότερα αποφεύγουμε τους χώρους με συνωστισμό.

Όλες οι αθλητικές διοργανώσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι νεωτέρας. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου. Τα μηνύματα για την καταπολέμηση του ιού είναι θετικά και γενικότερα τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αισιοδοξία!»

Ο κ. Πελέκης, φοράει μάσκα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ενώ από μέσα φοράει ιατρική μάσκα, για διπλή προστασία, όπως μας είπε.
Μοιραστείτε την είδηση