Μείωση διδάκτρων σε παιδικούς σταθμούς και ιδιωτικά σχολεία | Ν. Κεραμέως

Στα δίδακτρα που καλούνται να καταβάλουν οι γονείς των μαθητών για τις ημέρες που ιδιωτικά σχολεία και παιδικοί σταθμοί είναι κλειστά λόγω του λουκέτου που έβαλε ο κορωνοϊός στην εκπαίδευση αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας, τα συναρμόδια υπουργεία καταρτίζουν και θα είναι ίσως ακόμη και σήμερα έτοιμη, μια ενιαία ρύθμιση για τα δίδακτρα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και των ιδιωτικών σχολείων. 

Με την νέα ρύθμιση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς θα έχουν ένα «κούρεμα» στα δίδακτρα για την περίοδο που τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστά.

Η ρύθμιση αναμένεται να προβλέπει την μη καταβολή των διδάκτρων για τις υπηρεσίες που δεν παρέχονται προς τους μαθητές, όπως σίτιση, μεταφορά με σχολικά και ενδοσχολικές δραστηριότητες.

Σε όσα σχολεία έχουν «παγώσει» και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του πρωινού προγράμματός τους ή έχουν περιοριστεί, θα υπάρξει σαφής μείωση διδάκτρων για όλο το χρονικό διάστημα που παρέμειναν κλειστά.

Μοιραστείτε την είδηση