Χατζηδάκης | τα μέτρα στήριξης που πήρε η κυβέρνηση για τους πολύτεκνους

Τα 7 μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθούν οι πολύτεκνες οικογένειες, υπενθύμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), στο πλαίσιο χθεσινής τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Χατζηδάκης, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολύτεκνους, πέραν των πρωτοβουλιών που έχει ήδη αναλάβει.

Τα μέτρα:

  1. Χορήγηση επιδόματος γέννησης 2.000 ευρώ για τα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα από την 1η Ιανουαρίου 2020, με απλοποιημένη διαδικασία χορήγησης σε ευρύ κύκλο δικαιούχων.
  2. Αύξηση αφορολόγητου ορίου στα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  3. Μείωση ΦΠΑ για βρεφικά είδη από 24% σε 13%.
  4. Κατάργηση για τους πολύτεκνους του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για εξαθέσιο και άνω επιβατικό ΙΧ.
  5. Διεύρυνση της χρηματοδότησης και των εισοδηματικών κριτηρίων για το voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  6. «Ξεμπλοκάρισμα» των προκηρύξεων για πρόσληψη 1.700 ατόμων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και μέλη πολύτεκνων οικογενειών.
  7. Αναβάθμιση των θεμάτων οικογένειας και δημογραφικής πολιτικής, καθώς δημιουργήθηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό, ειδική θέση υφυπουργού στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην οποία τοποθετήθηκε η Μαρία Συρεγγέλα.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι πολύτεκνοι αξίζουν περισσότερη προσοχή και μια ακόμα πιο συντεταγμένη πολιτική. Γι’ αυτό και θα συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας και των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Η  κ. Συρεγγέλα σημείωσε ότι «η πολιτική μας για τους πολύτεκνους είναι ενιαία, συνεκτική και διαχρονική» και ότι, στο πλαίσιο αυτό, θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΑΣΠΕ.

Μοιραστείτε την είδηση