Ξενοδοχεία καραντίνας και γιατροί αναφοράς στα νησιά | το σχέδιο της κυβέρνησης

Με ξενοδοχεία καραντίνας και εντατική ιατρική παρακολούθηση φαίνεται πως θα υποδεχθούν φέτος τα νησιά μας τους ξένους επισκέπτες. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σχέδιο δράσης για την ασφαλή προσέλευση των τουριστών και τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να υπάρχει σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα ένας γιατρός αναφοράς και να θεσμοθετηθεί ένα «ξενοδοχείο covid», ανά νόμο για πιθανά ήπια κρούσματα. Έτσι, οι τουρίστες, αλλά και οι νησιώτες, θα αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το κρούσμα θα εξετάζεται μέσα στο ξενοδοχείο, ώστε να μην επιβαρύνεται το Νοσοκομείο ή το Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το star.gr, οι επαγγελματίες στα μικρότερα νησιά φοβούνται ότι δε θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση, μιας και οι δομές υγείας παρουσιάζουν ελλείψεις.

Κικίλιας: Με σοβαρότητα θα τα καταφέρουμε και το καλοκαίρι

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα κατά τη θερινή περίοδο,  ώστε να συνδυαστεί ο τουρισμός με τα αναγκαία μέτρα για τον κορωνοϊό, έδωσε ο υπουργός Υγείας,  Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Καταλαβαίνω τη μεγάλη ανάγκη για τουρισμό» τόνισε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση των πρότζεκτ για το καλοκαίρι, στο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας να υποδεχθεί τους τουρίστες και «καλώς εχόντων των πραγμάτων τον εξωτερικό τουρισμό». 

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι το σχέδιο περιλαμβάνει «μια καθετοποιημένη δομή που έχει να κάνει με τις περιφέρειες ανά την Ελλάδα και τα νησιά ανά την Ελλάδα. Ανάλογα αν το κάθε νησί διαθέτει αεροδρόμιο ή όχι, τι δομές έχει το κάθε νησί. Εχει Νοσοκομείο; Έχει Κέντρο Υγείας; Πόσες κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν στο κάθε νησί και πόσες κλίνες covid. Αυτά έρχονται να αντιστοιχιστούν με τα ξενοδοχεία μας. Δηλαδή ποιο είναι το σύνολο των δωματίων σε κάθε νησί, ποια είναι η εκτιμώμενη πληρότητα που περιμένουμε, ποιος είναι ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών που εργάζονται στο νησί και ποιος ο αριθμός των γιατρών του Δημοσίου και πώς αυτά έρχονται να “δέσουν” με το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ, δηλαδή με τις αεροδιακομιδές, στις οποίες βοηθά και η Πολεμική Αεροπορία, το Λιμενικό, σε ένα σχέδιο και ένα πλέγμα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας που θέλουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας αλλά και στους τουρίστες».

Πηγή: star.gr

Μοιραστείτε την είδηση