Σταμπουλίδης | σχέδιο για ψώνια με «χρονόμετρο»

Ανησυχία έχει προκληθεί στον ιατρικό κόσμο αλλά και την κυβέρνηση, με τις εικόνες συνωστισμού σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς εμπορικοί δρόμοι πλημμύρισαν από κόσμο τις προηγούμενες μέρες. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν σκέψεις για σχέδιο αγορών με χρονόμετρο, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σταμπουλίδης εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis, προκειμένου ο πολίτης να ελέγχεται αλλά και να ελέγχει ο ίδιος, τον διαθέσιμο χρόνο που έχει προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όπως είναι ότι ορισμένες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν.

Με την εφαρμογή και τον προσωπικό κωδικό QR, ο κάθε καταναλωτής θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο, το οποίο θα σταματά, όταν θα έχει συμπληρωθεί το προβλεπόμενο δίωρο. Η εφαρμογή θα ενεργοποιείται μόλις βγαίνει έξω για τα ψώνια και από τη στιγμή που το χρονόμετρο θα σταματά, αυτόματα θα είναι εκτεθειμένος στο πρόστιμο.

Μεγάλο ερώτημα είναι με ποιον τρόπο οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και κυρίως αυτοί που δεν έχουν γνώσεις επί της τεχνολογίας θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία.

Εφόσον βεβαίως εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, θα πρέπει να υπάρξουν διαφοροποιήσεις και στο sms στο 13033, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση πιθανώς να υπάρχουν αλλαγές και στη χρήση του κωδικου 2.

Μοιραστείτε την είδηση