Πέτσας | παρατείνεται επισήμως το lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου

Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου στις 6:00 το πρωί, παρατείνονται επισήμως τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μία σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης ότι απαγορεύεται η ανταλλαγή επισκέψεων.

Οπως είπε, οι πιο επιβαρυμένες περιοχές είναι: ΘεσσαλονίκηΣέρρεςΛάρισαΜαγνησίαΑιτωλοακαρνανίαΑχαϊα και Λέσβος«Η κυβέρνηση με την βοήθεια των ειδκών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Τα επόμενα βήματα θα ανακοινωθούν όταν υπάρχουν περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας. Στόχος παραμένει ένας: οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021 -με το καλό- να ανοίξει μια νέα εποχή για την χώρα μας. Οι ΜΕΘ πριν την πανδημία ήταν 557, σήμερα λειτουργούν πάνω από 1260 κλίνες ΜΕΘ».

«Δεύτερον, το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας πριν την πανδημία ήταν 88.690 σήμερα έχει ξεπεράσει τις 100.000. Και τρίτον, πριν από την πανδημία – για την ακρίβεια το 2018- δαπανήθηκαν για την Υγεία περίπου 3,8 δισεκατομμύρια και το 2020 έχουν δαπανηθεί 4,8 δισεκατομμύρια, δηλαδή 1 δισεκατομμύριο παραπάνω».

Μοιραστείτε την είδηση