Νέο επιχειρηματικό σχέδιο από τη ΔΕΗ | Γ. Στάσσης

Στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ, που θα παρουσιαστεί επίσημα ως το τέλος του χρόνου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του ετήσιου επενδυτικού συνεδρίου της Capital Link, με τίτλο «21st Annual Capital Link Invest in Greece Forum».

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ, μεταξύ άλλων, μίλησε για την απόσυρση λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που αναμένεται να ολοκληρωθεί – σταδιακά – ως το 2028 και με σκοπό η Ελλάδα να καλύψει τους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αλλά και να μειωθεί το κόστος της ενέργειας.

Τέλος, τόνισε πως: «η ΔΕΗ έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο το οποίο θα ανακοινώσει σύντομα και, εκτός από την απολιγνιτοποίηση έχει άλλους τρεις βασικούς άξονες:

τη μετεξέλιξή της από ουραγό σε πρωταγωνιστή στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ,
• την ψηφιοποίηση των δικτύων και
• την εμπορική πολιτική με επίκεντρο τον πελάτη».

Αναλυτικότερα, το πλάνο της επιχείρησης περιλαμβάνει αυτονομία και συνεργασίες προς επέκταση της παρουσίας της στο χώρο της «πράσινης» ενέργειας.
Η ψηφιοποίηση των δικτύων αποσκοπεί στη βελτίωση της εξυπηρέτησης, στην παροχή νέων υπηρεσιών και την απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Μοιραστείτε την είδηση