Μικρά εμπορικά, καφέ και εστιατόρια ανοίγουν πρώτα | άρση μέτρων στην Ελλάδα

Από τη Δευτέρα 4 Μαίου, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα, με τη κυβέρνηση να σχεδιάζει τις επόμενες μέρες, τον «χάρτη» εξόδου από την καραντίνα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, η Ελλάδα ακολουθεί το παράδειγμα των άλλων χωρών, με λέξεις κλειδιά την απόσταση και την προστασία.

Σύμφωνα με το Open το επικρατέστερο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να επαναφέρει σε λειτουργία σε δύο εβδομάδες από τώρα τα μικρά εμπορικά καταστήματα και τα μικρά καφέ και εστιατόρια. Λίγο νωρίτερα, υπάρχει η εισήγηση να επαναλειτουργήσουν τα υποθηκοφυλακεία, μετά τις 11 Μαΐου αναμένεται να επανέλθει στα θρανία η Γ’ Λυκείου, ενώ ασαφές παραμένει τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, από τις αρχές καλοκαιριού σχεδιάζεται να λειτουργήσουν ξανά τα πολυκαταστήματα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι πολιτιστικοί χώροι και τα μουσεία, ενώ έως τα τέλη Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν και ορισμένες μικρές, ξενοδοχειακές μονάδες.

Η σταδιακή επαναφορά σε κανονικούς ρυθμούς συνεπάγεται και αλλαγές στο ηλεκτρονικό σύστημα 13033 για τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις, είτε αυτό αφορά σε προσθαφαιρέσεις κωδικών είτε στη σταδιακή κατάργηση του συστήματος, από τα μέσα Μαΐου.

Μοιραστείτε την είδηση